AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Miraç'ın Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü olduğunu kaydetti. 

Yurdunuseven, Miraç Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Miraç’ın, Hazreti Peygamberin bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adı olduğunu kaydetti. 

Yurdunuseven mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Recep Ayı’nın 27. gecesinin tanık olduğu bu 'Büyük Buluşma' bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı, akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceği, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır.

Yüce Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.), Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsra ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miraç özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, tertemiz bir kulluğa ve yüce mertebelere erişmektir. Dolayısıyla Miraç hadisesi, bizlere insanın, ilahi rızaya ulaştığında idraki zorlayan nice üst derecelere yükselebileceğini, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana aleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlerle bütünleşmekten, her şeyin sahibi olan Cenab-I Hakk’a bağlılık ve boyun eğmeden geçeceğini de hatırlatır. Bu mübarek gecede Yüce Allah'a açılan ellerin ve yapılan duaların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz eder, tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ederim.”