23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde şölen havasında kutlandı. Minikler çeşitli etkinliklerle bayramlarının tadını çıkardı

Yurdun dört bir yanı çocuk bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara’da çocukların adresi Anıtkabir oldu.

İstanbul’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

Beyoğlu’nda da sabah erken saatlerde Hasköy Sahil Etkinlik Alanına gelen çocuklar, alanda kurulan oyun parkurlarında doyasıya eğlendi.

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’da düzenlenen tören programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törende 27 ortaokuldan toplam bin 156 öğrenci çeşitli gösteriler sundu. Ege yöresine ait müzikler eşliğinde “Efedir Gelen Efe” adlı koreografi sergilendi. Bu gösteride, 10 ortaokuldan 480 öğrenci görev aldı. İzmir’de CHP’liler alternatif kutlama yaptı.

Sinop’ta öğrenciler beğeni topladı

Sinop’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı hava muhalefeti nedeni ile Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Buradaki törene Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şiirler okunmasının ardından çeşitli dans, müzikal ve halk oyunu gösterileri gerçekleştirildi. Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Ardahan’da yarışma

Türkiye’nin Kafkaslar’a sınır ilçesi Posof’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu ve heyecanlı gösterilerle kutlandı. Çocukların ağızlarında yumurta taşıma ve yoğurt yeme yarışması kutlamalara renk kattı.

Ardahan’ın Posof İlçesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenler daha sonra Posof Lisesi Halı Saha da devam etti. Posof Halitpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterileri büyük ilgi topladı.

Bodrum’da konser

yurdun-dort-bir-yani-cocuk-bayrami-277371-1.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında konseri düzenlendi. Konserde, ilçede bulunan iki okulun öğrencileri ile ‘Black Jack Grubu’ sahne aldı. Bodrum İskele Meydanı’nda Cumhuriyet Ortaokulu ve Bodrum Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin verdiği mini konseri yaklaşık 150 kişi izledi. Önce Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin çıkıp şarkı söylediği konserde Cumhuriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Sıla Eyi’nin bir parçaya işitme engelliler için işaret dili ile eşlik etmesi izleyiciler tarafından bolca alkış aldı.

Yalova’da Halk Dansları Festivali

yurdun-dort-bir-yani-cocuk-bayrami-277369-1.

Yalova’da Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali, 3 ülkeden gelen çocuk halk dansları gruplarının gösterileriyle başladı. Yalova Belediyesi’nce bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekipleri katıldı. Yapılan festivale Rusya, Sırbistan ve Romanya da davet edildi ancak bu ülkeler ‘güvenlik’ endişesiyle Yalova’ya ekip göndermedi. Festival, Gazipaşa Caddesi güzergahı boyunca 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan kortejle başladı. Ülkelerden gelen halk oyunları ekiplerinin kortejine Yalovalı vatandaşlar da alkışlarla destek oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda ise ekipler, halk oyunları gösterilerinde bulundu.

Çocuklar tiyatro ile tanıştı

yurdun-dort-bir-yani-cocuk-bayrami-277372-1.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bugüne kadar hiç tiyatroya gitmemiş çocukları tiyatro ile buluşturdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda özel bir program düzenledi. Düzenlenen etkinlik kapsamında bugüne kadar hiç tiyatroya gitmemiş 7-11 yaş arasındaki 5 farklı mahalleden gelen çocuklara Edirne Halk Eğitim Tiyatrosu tarafından “Bizim Sokağın Çocukları” adlı oyun sahnelendi. Çevre temizliği temasının işlendiği oyunu ilgiyle izleyen çocuklar ilk kez tiyatroya gitmenin sevincini yaşadı.

Obezite için yürüdüler

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, Belediyenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, obeziteyle mücadele için başlattığı Bahar Yürüyüşü’nün 3’üncüsü düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün başlangıç noktasında kurulan sahnede, çocuklar için sahne alan animatörler neşeli anlar yaşattı. Ardından sahneye çıkan Pamukkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, şarkılarını seslendirdi. Halkoyunları ekiplerinin performansı ise alkış aldı.

Edirne’de resim sergisi

yurdun-dort-bir-yani-cocuk-bayrami-277370-1.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Edirne, Bulgaristan’ın Kırcaali kentinden gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı. Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi, Mimar Sinan Rotary Kulübü, Kırcaali Rotary Kulübü, Kırcaali Bilim Sanat Merkezi ortaklığında ‘Bir Köprü’de Biz Olalım’ sloganıyla öğrenciler kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde resim sergisi açtı. Sergide Bulgaristan’dan gelen 12, Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesinden de 15 öğrencinin 30 resmi yer aldı. Bulgaristan Kırcaali Rotary Kulübü Başkanı Sebahattin Gökçe, iki farklı kültürün resim, öykü ve şiir yardımıyla bir araya getirildiğini ifade ederek, “Bir köprüde biz olalım projesinin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla aynı etkinlik Bulgaristan Kırcaali kentinde 13-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Edirne’deki öğrenciler bizi ziyaret edecek. Karşılıklı olarak kültürlerimizi resimlere yansıtarak geliştiriyoruz” dedi.

Finike’de uçurtma şenliği

Antalya’nın Finike İlçesi’nde düzenlenen 10’uncu Uçurtma Şenliği’nde gökyüzü renklendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Finike Şubesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Uçurtma Şenliği düzenlendi. Sahilkent Mahallesi’nde düzenlenen şenliğe, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuna, ADD Finike Şubesi Onursal Başkanı Atilla Öztürk ve vatandaş katıldı.

Ailelerin çocuklarıyla keyifli zaman geçirdiği şenlikte 7’den 70’e birçok kişi uçurtmalarıyla gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.

Narlıdere’de şölen

Narlıdere’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, temsili 23 Nisan Başkanı İhsan Çelikten Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Defne Kaleli ile birlikte başkanlık makamında gerçekleştirilen etkinliğin ardından Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen resmi törenlere ve hemen sonrasında Narlıdere Belediyesinin düzenlediği ‘23 Nisan Çocuk Şenliği’ etkinliklerine katıldı.

Bandırma’da Vahdettin tepkisi

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ndeki 23 Nisan kutlamalarında, 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği, geçmişten günümüze Türk devletlerinin anlatıldığı gösteri, tartışmaya neden oldu. Atatürk’ü canlandıran öğrencinin “Sultan Vahdettin tarafından Anadolu’ya gönderildim” repliğine, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının şube başkanları tepki gösterdi.

Konseri çatıda verdiler

Grup Yorum’un İstanbul’da Yenikapı Meydanı’nda dün düzenlenmesi planlanan “Bağımsız Türkiye” konseri, Valilik tarafından ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasaklandı. Grup Yorum üyeleri, evlerin çatıları dahil, İstanbul’un birçok mahallesinde ‘Grup Yorum’ konseri gerçekleştirdi.