Haberler

Yunanistan'ın bir numaralı gündemi artık Türkiye değil; ülkeyi vuran kasırga

Güncelleme:

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile gerilim, Moria kampındaki yangın derken Yunanistan'ın bir numaralı gündemi bugün itibariyle tamamen değişti. Hafta başında Akdeniz üstünde oluşmaya başlayan tropikal Medicane (Akdeniz Kasırgası) beklendiği gibi bugün itibariyle Yunanistan kıyılarına ulaştı.

ATİNA'YA DA ULAŞMASI BEKLENİYOR

Yunan medyası, ortaya çıkan tufanın Girit Adası'ndan başlayıp ülkenin güneyi ve İyon Denizi'ndeki adalara kadar geniş bir alanı vurduğunu bildiriyor. Meteoroloji, yoğun yağış getiren türbülanslı dev fırtınanın Cuma gecesinden itibaren başkent Atina'yı da içine alan Attica bölgesine ulaşmasını bekliyor.

ADALARDA ELEKTRİKLER KESİLDİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kathimerini gazetesi, Ianos adı verilen Medicane'nin gök gürültülü sağanak yağış getirdiğini, batıdaki Lefkada Adası'nda okulların tatil edildiğini aktarıyor. Janos tufanının vurduğu bölgelerde yaşayanlardan sokağa çıkmamaları isteniyor, Kefolanya, Zakynthos ve Ithaca gibi adalarda elektrikler kesildi.

Vasiliki'de iki plaj tamamen yok olurken, bölge valisi Rodi Kratsa "Ithaca'da durum özellikle zor, fırtına çok kötü vurdu. İletişim koptu, tüm adada elektrikler gitti" dedi.

Yunanistan'ın bir numaralı gündemi Türkiye olmaktan çıktı

BİR TEKNE BATTI

Reuters haber ajansı, evler ve dükkanların su altında kaldığı adalarda ağaçların devrildiğini ve Kefalonya'da bir tekneni battığını bildirdi. Kefolanya Belediye Başkanı Theofilos Michalatos, şimdiye kadar kimsenin yaralanmadığını ancak evler, ulaşım altyapısı ve su tesislerinin hasar gördüğünü söylüyor.

HAFTA BAŞINDA FIRTINA UYARISI YAPILMIŞTI

Kathimerini'ye göre, birçok adada dağların çevresindeki yollar oluşan sellerle şimdiden sular altında kaldı, yerel belediyeler kapanan yolları açmak için çaba sarfediyor. Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, Pyrgos bölgesinde yoğun yağış görüldüğünü ve sokakların bomboş olduğunu aktardı. Deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Akdeniz'de tropikal fırtınanın oluşacağı, hafta başında duyurulmuştu.

HIZI 200 KİLOMETREYİ BULABİLİR

Yunan medyası, fırtınanın hızının saatte 100 kilometreyi geçeceğini, yer yer 200 kilometreyi bulabileceğini yazmıştı. Yunanistan'da ilk tropik fırtına, 1995 yılında görüldü. 2018'de benzer bir fırtına yine Yunanistan'ı vurdu. 2017'deki sel baskınında ise 25 insan can verdi, yüzlercesi evsiz kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Doğu Akdeniz Yunanistan Akdeniz Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500

Yorumlar (13)

adil:

La havle vela kuvvette illa billah. Allahtan başka güç kudret sahibi yoktur.

34
4
yanıtYanıtla
FATİH:

İSA ÇARPMIŞ BUNLARI. .

26
11
yanıtYanıtla
Hasan:

Beter olsunlar..

yanıt0
yanıt0
ABA:

KASIRGA DEĞİL BU. ALLAHIN SOPASI. İNŞALLAH HARİTADAN SİLİNİP GİDERLER. ABİLERİ MACRON DA KURTARAMAZ

23
9
yanıtYanıtla
Hakan:

Türke kefen biçenin sonu bu olur işte Allaha şükür

18
6
yanıtYanıtla
İsmet:

yeni nesil freni tutmayan araba gibi geliyor,gençlerde ayar mayar hiç yok.kabahat üç tane beş Tane çocuk yapın diyen başkandadır.hiç kimse aksini iddia etmesin.

yanıt0
yanıt0
marslı osman:

gülme komşuna gelir başına abi

12
9
yanıtYanıtla
NÖBETÇİ YORUMCU:

Sular altında kalsınlar, yerin dibine batsınlar, kahrolsunlar, çığlıklar içinde savrulsunlar, parçaları bile bulunmasın oluk oluk kanları denize aksın mavi ile kırmızı karışsın.

5
8
yanıtYanıtla
CEHALET BU KADAR YAYILDI MI:

An itibariyle YEDİ yorum yapılmış, Altısı afete maruz kalanlara kin kusuyor. Bu afetten olumsuz etkilenenlerde sıradan insanlar. İnanın o ileri geri konuşan yöneticilerin hiç biri bu fırtındadan zarar görmezler. Unutmayın, HALKLAR KARDEŞ, EMPERYALİSTLER ve İŞBİRLİKÇİLERİ KALLEŞTİR.

7
5
yanıtYanıtla
Meis degil kastellorizo:

Vatan haini ilan ederler bak linc ederler 8.99 7.45

yanıt2
yanıt1
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title