28 Eylül 2020 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge Çakmak

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

KORONAVİRÜSTE SON RAKAMLAR
Kritik eşiğin altına düştü

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna göre, son 24 saatte 101 bin 119 Kovid-19 testi yapıldı, 1467 kişiye hastalık tanısı konuldu.Son 24 saatte 68 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1116 kişi ise iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 275 bin 630'a yükseldi.
Toplam test sayısı 10 milyon 37 bin 700, vaka sayısı 314 bin 433, vefat sayısı 7 bin 997 olarak kayıtlara geçti.Aktif hasta sayısı 30 bin 806, ağır hasta sayısı düne göre 32 kişilik azalmayla 1583, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 6,5 oldu.

OKULLARDA İKİNCİ ETAP
Haftada 2 gün, 30’ar dakikalık 5 ders saati 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak tüm sınıflar için 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de ise anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda yüz yüze başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül’deki uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda 1 gün yüz yüze eğitim şeklinde uygulandı. Uyum haftasından sonra 28 Eylül-2 Ekim’i kapsayan hafta ile sonraki hafta yüz yüze eğitim haftada 2 gün, her biri 30’ar dakikalık 5 ders saati şeklinde verilecek. Ders saatleri arasında 10’ar dakikalık dinlenme süresi olacak

AZERBAYCAN SON KEZ UYARDI
Savaş hali ilan edildi

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başladı.Azerbaycan Meclisi savaş hali pozisyonuna geçerek riskli bölgelerde ve cephe hattında sıkı yönetim ilan etti. Azerbaycan, Ermenistan'a ait çok sayıda askeri aracın imha edildiğini, 6 köyün de işgalden kurtarıldığını duyurdu. Saldırıda 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açmaya devam eden Ermenistan ordusunu son kez uyardı.

KORKU SARDI!
Paşinyan: Türkiye müdahale etmesin

Türkiye'den Azerbaycan'a peş peşe gelen destek mesajları Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı korkuttu. Paşinyan uluslararası toplumu, Türkiye’nin Karabağ’a müdahalesini engellemeye çağırdı. Azerbaycan'da sivilleri hedef alan Ermenistan'ın Başbakanı, Türkiye'nin eylemlerinin yıkıcı olabileceğini iddia etti.

ERMENİSTAN'A AÇIK DESTEK
Yunanistan: Yardıma hazırız

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırmasıyla tansiyon yeniden yükseldi. Türkiye, kardeş Azerbaycan'a tam destek açıklaması yaparken Yunanistan Dışişleri Bakanı  , Ermeni mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan'ı arayarak dayanışma mesajı verdi. "Ermenistan ile dostluk bağlarımızı teyit ettik" diyen Dendias, "Yaşanan can kayıplarını kınıyoruz. Dağlık Karabağ'da gerilimin azaltılması için yardıma hazırız" ifadelerini kullandı.

ABD BU İDDİAYI KONUŞUYOR
Trump 10 yıl hiç vergi ödememiş

ABD Başkanı Donald Trump'ın uzun süredir tartışma konusu olan vergi kayıtlarını ele geçiren New York Times gazetesi, Trump'ın ödemesi gereken milyonlarca dolar borcu olduğu ve mülklerinin zarar ettiğini iddia etti.Trump'ın şirketlerinin zararının karından daha fazla olduğu gerekçesiyle 10 yıl boyunca hiç vergi ödemediği iddia edilen haberde, 2016 ve 2017 yıllarında ise sadece 750'şer dolar vergi ödediği belirtildi.ABD Başkanı Trump ise New York Times'ın haberini yalanlayarak ''Tamamen uydurma haber.'' değerlendirmesinde bulundu. 

ONLINE FIRSATÇILIK
Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!

salgınla birlikte karantinada olan, risk grubunda bulunan ya da evden çıkmak istemeyen vatandaşlar, gıda alışverişini "online" kanallardan yapıyor.İnternetten market alışverişi dört kat arttı. Tedbir sebebiyle dışarı çıkmayan vatandaş paketleri görmeden alınca fırsatçılık da türedi. Eksik, muadil, bayatlamış, bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünler gönderiliyor.

DERBİDE KAZANAN YOK
Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Stadı'nda 0-0 berabere kaldı

Süper Lig'in 3. haftasındaki derbide Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Stadı'nda 0-0 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Galatasaray 7, Fenerbahçe ise 5 puana yükseldi.

BEŞİKTAŞ FENA DAĞILDI
Beşiktaş, deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'a 4-1 yenildi

Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş, deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'a 4-1 gibi şok bir skorla mağlup oldu. Bu galibiyetin ardından İttifak Holding Konyaspor puanını 4'e yükseltirken, Beşiktaş da 4 puanda kaldı.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Saıt Ant 29.09.2020 08:36
    Körler Sağırlar birbirlerini ağırlarşdiye bir Ata sözümüz var
  • Abdullah 29.09.2020 02:05
    Gel bakalım ataşlı oğlan gel.
  • Adıyamanlı 02 28.09.2020 23:11
    Hep derim Yunanistan içi boş bir teneke gibidir. hep sesi gümbür gümbür gelir ama içi boştur.
  • Hilal 28.09.2020 22:17
    Ayranı yok içmeye misali
  • A.TurkeYarOlsun 28.09.2020 21:55
    Yapma yunan Sen neyine guveniyorsun. Yazik olur topragin 2 haftaya kalmaz elden gider.. dikkat et Sonra cok pisMan olursun
Daha fazla yorum görüntüle