"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan Dışişleri Bakanı: Türkiye ile müzakereler için olumluyuz

23 Ocak 2021, Cumartesi 19:28
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Atina yönetiminin gelecek hafta Türkiye ile yapılacak istikşafi görüşmelere olumlu yaklaştığını belirtti ve "Umarım Türk tarafı da aynı ruhla gelir" ifadesinde bulundu.

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, yerel basına verdiği bir röportajda Ankara yönetimi ile Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan itilaflar hakkında başlayacak görüşmelere değindi.

Dendias, "Açık olmak istiyorum, Ege ve Doğu Akdeniz'deki münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığı konuları uluslararası hukuk temelinde sınırlandırılmalıdır" ifadesini kullandı.

Görüşmeler hakkında, "Kesin olan tek şey Atina'nın olumlu yaklaşımı" yorumunda bulunan Yunan Dişleri Bakanı, Türkiye'nin de uzun zamandan beri durmuş çözüm çabalarını yeniden canlandırmayı hedefleyen toplantılara olumlu yaklaşacağını umduğunu söyledi.

Dendias, iki ülke yönetimlerinin müzakerelerde ortak bir noktada buluşamaması halinde konuyu Lahey'deki Uluslararası Mahkemeye götürmek için bir metin üzerinde anlaşmak zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, görüşmelerinde adaların askerden arındırılması konusunun ele alınmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1353
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı