Dolar

32,5922

Euro

34,7849

Altın

2.506,89

Bist

9.524,59

Yunanistan 3 darbeciyi iade etmeyecek!

Yunan makamlar, Türkiye'nin ikinci kez iadesini istediği 8 darbeci askerden 3'ünü iade etmeyeceğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 14:27:39

Yunanistan 3 darbeciyi iade etmeyecek!

Atina Temyiz Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan ve Türkiye'nin ikinci kez iadesini istediği 8 darbeci askerden 3'ünün Türkiye'ye iade edilmesi talebini reddetti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan 8 askerden 3'ü Türkiye'nin yeni iade talebine ilişkin Atina Temyiz Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
Yunanistan'da çıkan Yargıtay kararının hemen ardından 30 Ocak 2017'de Türk makamları yeniden iade talebinde bulunmuştu.

Bunun üzerine bugün Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, Yüzbaşı Abdullah Yetik ve Yüzbaşı Feridun Çoban isimli askerler, avukatları Hristos Milonopulos ve Omiros Zelios eşliğinde tekrar mahkeme karşısına çıktı.

Ancak temyiz mahkemesi Türkiye'nin 3 askerin iadesine ilişkin talebini reddetti.

GERİ KALAN 5 FİRARİNİN DOSYALARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜLECEK

Geri kalan beş firarinin dosyaları ise önümüzdeki günlerde ayrı ayrı ya da gruplar halinde incelenecek. Yunan Yüksek Mahkemesi, Türkiye'nin firarilerin iadesini öngören ilk talebini ocak ayında reddetmişti.

Karara, "Türkiye'de adil yargılancaklarına dair herhangi bir güvencenin verilmediği" gerekçe gösterilmişti. Yunan mahkemesinin bu kararından sonra Adalet Bakanlığı, Yunan Adalet Bakanlığı'na ikinci kez iade talebinde bulundu. İkinci iade talebinde "8 firarinin darbe gecesi yaptıkları telefon görüşmelerine ve Türkiye'de yakalanan darbecilerin ifadelerine" yer verilmişti.

 

Haber Ara