AK Parti Afyonkarahisar Milletvekil Ali Özkaya önderliğinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Yumurta Üreticileri Merkezi Birliği 2. Başkanı, ATSO Meclis Üyesi Hacı Sait Evrenkaya ve beraberinde Afyon Yumurta AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Genç, Afyon Yumurta AŞ. Yönetim Kurulu Üyeleri Osman İşlek, Süleyman Ulaş; 29.05.2016 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik ve Maliye Bakanı  Naci Ağbal’ı ziyaret ederek Türkiye’de yumurta sektörünün yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirilmişti.

 

Toplantı akabinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın özverili çalışmaları neticesini verdi. Çözüm önerilerinden; yumurtanın ambalajının üzerine yazılan tarihin haricinde yumurta kabuğunun üzerine tarih yazma zorunluluğu kaldırılırken daha önce Toprak Mahsulleri Ofisinden 4 ay vadeli olarak almış olduğumuz yem girdilerimizin önemli bir kısmı olan Mısır’ı 6 ay vadeye çıkarılmıştır.

 

Yine önümüzdeki günlerde Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın önderliğinde heyet  Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ziyaret ederek; KDV ile ilgili çalışmalar üzerinde durulacaktır.

 

Bu vesile ile tüm Türkiye yumurta sektörü adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik’e ve yoğun yurtiçi ve yurt dışı gündemine rağmen aralıksız bir şekilde gelişmeleri yakından takip edip zaman ayıran  Milletvekili Ali Özkaya Bey’e teşekkür etti