BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  DÜNYA

Yumurta çocuk Will Connolly yumurta protestosunu anlattı

YENİ ZELANDA'daki katledilen Müslümanlar için faşistçe konuşan senatörün başında yumurta kıran Will Connolly, ilk kez bir kanala röportaj verdi. Genç adam sözleri bir kez daha dünyaya insanlık dersi verdi.

Abone ol

YENİ ZELANDA'da 51 Müslüman'ın ölümüne neden olan saldırı sonrası, göçmenler ve Müslümanlar hakkında ırkçı bir tavır alan Senatör Fraser Anning'in kafasında 17 yaşındaki  Will Connolly yumurta kırmıştı.

Olay sonrası Kahraman Yumurta Çocuk olarak anılan Connolly,  Avustralya'da yayın yapan Channel 10'a konuştu. Şiddetin asla ve asla doğru yanıt olmadığını vurgulayan Connolly "Anladım ki yaptığım doğru değildi. Ama o yumurta insanları bir araya getirdi" dedi.

Bu cesareti nereden aldı?
Sözleri nedeniyle Anning'i affedebileceğini düşünerek o gün Senatörün programına gittiğini anlatan Connolly, yumurta kırmadan önce yaklaşık bir saat dinlediğini söyledi. Ancak Connolly, Anning'in konuşmasının fikrini değiştirmek yerine yumurta atmasına cesaret verecek kadar ileri gittiğini söyledi.

Tamamen iğrendim
Connolly, "Dünyanın, kurbanları destekleyeceğini, onlara sevgi göstereceğini düşündüm. Senatörse saldırı nedeniyle kurbanları suçlayan oldukça ayrıştırıcı ve nefret dolu bir konuşma yaptı. Tamamen iğrendim" dedi.

Yumurta paraları ne olacak?
Kendisine verilen para cezasını ödemenin yanı sıra ‘daha fazla yumurta alabilmesini' sağlamak için kurulan fonu hatırlatan Will Connolly, bu sayede saldırılarda yaşamını yitiren insanların yakınları için on binlerce dolar topladıklarını söyledi.

Connolly, bu parayı yardım için kullanacağını daha önce açıklamıştı. Bir hukuk firması da ücret almadan Connolly'yi temsil edeceğini duyurmuştu. Bugün itibariyle fonda yaklaşık 56 bin ABD doları toplandığı kaydediliyor.

Odak noktası ben olmamalıyım
Yumurta olayının haddinden fazla ilgi çektiğini, bu nedenle de asıl odakta olması gereken saldırı kurbanlarının geri planda kalabileceğini savunan Will Connolly, yumurtadan uzak duracağını da dile getirdi.

Connolly, "Bu olay olmadan önce de ‘Yumurta Çocuk' diye çağrılıyordum, çünkü öğle yemeklerinde haşlanmış yumurta yerdim ve kızlar hep 'benden uzak dur, leş gibi kokuyorsun' derlerdi. Artık yumurta yok" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Golan tepeleri gerçekte kimin? Haritaya bakın İsrail bu yüzden istiyor
Foto Galeri Golan tepeleri gerçekte kimin? Haritaya bakın İsrail bu yüzden istiyor Galeriye Gözat