Haberler

Yükselen Döviz Kuruna Rağmen Oteller Yerli Turisti Koruyarak Fiyatları Yükseltmedi

Güncelleme:

Tatil planı olan yerli turistlerin korkusu gerçekleşmedi. Yerli turistin büyük bir ilgi gösterdiği Akdeniz ve Ege tatilleri cazibesini sürdürüyor. Artan döviz kuruna karşın fiyatlarını yükseltmeyen oteller ilgi görmeye devam ediyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatil planı satın almayanlar yükselen döviz kuru ile pişman olmuş olabilir. Dövizdeki yükselmeyle beraber fiyatların fırlayacağını düşünen yerli Turist, otel fiyatlarının yükselmediğini görünce tatil satın aldılar.

HAZİRAN AYI RAKAMLARI

Kültür ve Turizm Bakanlığının Haziran ayı verilerine göre; ziyaretçilerin tesislere geliş sayıları 3 milyon 19 bin 541'i yabancı, 2 milyon 23 bin 739'u da yerli olmak üzere, toplam 5 milyon 43 bin 280 oldu.

Konaklama tesisleri haziran ayında yüzde 66,47'lik doluluk oranına ulaştı.

TATİL KÖYLERİ VE 5 YILDIZLI OTELLER DOLDU TAŞTI

Haziran ayında 5 yıldızlı oteller yüzde 75 ile en yüksek doluluk oranlarına ulaşan tesisler oldu. 4 yıldızlı otellerin doluluk oranları yüzde 65, 3 yıldızlı otellerin ki de yüzde 47 olarak ölçüldü. Tüm otellerdeki toplam doluluk oranı ise yüzde 67 oldu.

Tatil köylerinde ise toplam doluluk oranları yüzde 82'ye ulaşırken, turizm kompleksleri yüzde 77, butik oteller de yüzde 42 doldu. Ayrıca golf tesisleri de haziranda tam dolulukla hizmet verdi.

Öte yandan haziranda 5 yıldızlı otellerdeki toplam geceleme sayısı 8 milyon 696 bin 424, tatil köylerinde ise 1 milyon 308 bin 559 olarak gerçekleşti.

SAYININ ARTMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Turizm Bakanlığı turist sayısının artırılması için düğmeye bastı. İlk yapılacak iş olarak tatil yörelerindeki otellerin kaliteleri artırılacak. Gastronomi alanında Türk mutfağının zengin yemek çeşitleri turistlere sunulacak. Turizmde ürün çeşitliliği artırılarak kültür, sağlık, spor ve kış turizmi için tatil paketleri hazırlanacak. Turizm paketleri Türkiye'nin dört bir yanındaki turizm değerlerini içerecek şekilde genişletilecek. Yükselen döviz kuru fiyat listesini etkilemeyecek, ücretler sabit tutulacak.

Kurdaki Dalgalanmaya Karşın Otellerin Fiyatı Değişmedi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

turist Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title