Yüksel Caddesi'ne yine polis saldırısı: Özakça'nın annesi de gözaltında

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinin 72. gününe girerken Yüksel Caddesi’ndeki direniş alanına yine polis saldırdı. Gözaltına alınan 10 kişiden biri açlık grevindeki Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça.

İşlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevinin 72. gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde nöbet tutanlara polis saldırdı. 

bianet’te yer alan habere göre, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça’nın da aralarında olduğu nöbetçiler gözaltına alındı. Gözaltılar gece üç kez daha yaşandı. 10 kişi gözaltına alındı. 

Sendika haber sitesinde yer alan habere göre, ısınmak için yakılan ateşi bahane eden polis direniş alanındaki annelere de polis saldırdı. Polisin sıktığı biber gazı nedeniyle fenalık geçirenler oldu, polis nöbet alanındaki dokuz kişiyi gözaltına aldı. Acun Karadağ’ın yanı sıra polis, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça’yı da gözaltına aldı. 

Yüksel Caddesi’ndeki açlık grevinin 65. gününden itibaren Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı’na yönelik polis saldırısı sistematik hale gelmiş durumda. Dün gece düzenlenen polis müdahalesi altıncı saldırı oldu.

Gülmen ve Özakça’nın eyleminin 192., açlık grevinin 21. günü. Eylemin 65. gününden itibaren sabah ya da gece geç saatte düzenlenen polis saldırılarının bu sabah altıncısı gerçekleşti.

Gözaltıların ardından nöbet, anıt önüne gelenler tarafından sürdürülüyor. 



Yazar Hakkında