Yüksekova'daki avukatlardan Hakkari Barosu'na tepki

Yüksekova'daki avukatlardan Hakkari Barosu'na tepki

Yüksekova'da çalışan bazı avukatlar, Adli Yıl Açılış törenine katılacağını açıklayan Hakkâri Barosu yönetimine tepki gösterdi.

Yüksekova Haber Portalı

Yargıtay’ın Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenleyeceği 2019-2020 Adli Yıl açılış törenine ‘nezaketen’ katılacağını belirten Hakkâri Barosu’na tepkiler sürüyor.

Yüksekova’da çalışan ve Hakkari Barosu'na bağlı bazı avukatlar, Hakkâri Barosu başkanlığı ve yönetiminin kararını eleştirerek, kararın kendilerini temsil etmediğini açıkladı.

Avukatlar tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Adli yıl açılış töreni, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkelerine gölge düşüreceği açıktır. Bağımsız ve tarafsız yargının varlığı, demokrasinin tüm kurumlarıyla işlemesi, düşünce ve ifade özgürlüğünün tam anlamıyla sağlanması halinde mümkündür. Evrensel hukuk gereğince demokratik bir hukuk devletinde yargının bağımsızlığı her türlü tartışmadan uzak bırakılmalıdır. Hukukun üstünlüğü, yargının tarafsız ve bağımsızlığı kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam olarak hayata geçirilmesiyle mümkündür” denildi.

‘Hakkari Barosunun yanında yer almıyoruz’

Yeni adli yıl açılışının yürütmeye bağlı bir mekânda yapılacak olmasının yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkelerini zedeleyeceğini ifade eden avukatlar, “Biz aşağıda ismi olan avukatlar olarak; ifade ettiğimiz nedenlerden dolayı Yargıtay Başkanlığının adli yıl açılışına yapılan davetiyeye ‘nezaketen’ katılacağını beyan eden Hakkari Barosu Başkanlığı ve yönetiminin yanında yer almadığımızı, bu hususta bizleri temsil etmediğini belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya destek veren avukatlar: Ergün Canan, Ramazan Kurt, Fikret Oy, Adnan Evin, Ersin Zengin, Erkin Ağralı, Onur Düşünmez, Cihan Yıkar, Mevlam Merezoğlu, Dilvin Tekin, Ali Öztürk, Tarık Dündar, Selam Kom, Nevzat Anuk, Ömer Faruk Adar, Malik Güngör, Erdal Aydın, Tayfun Bulut, Davut Uzunköprü, Harika Günay Karataş, Erdal Safalı, Necdet Arıcı, Fırat İke, Serdar Işık, Necat Polat, Şoreş Diri, M. Salih Çobanoğlu, Dilber Uzunköprü, Feridun Güler, Serhat Botan Kaya, Cem Uzunay, Savaş Durna, Serkan Örbeyi, Servan Akarsu, Erselan Aktan.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum