Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında yüklenici firma ekipleri, iş makineleri ile Yeşildere Mahallesi'nde kazı çalışması yaptı.

Çalışmanın yapıldığı yerde incelemelerde bulunan VEDAŞ İl Müdürü İsmail Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili kurumlarla uyumlu şekilde hareket ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda çalışmaların başladığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Yüksekova Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklar olmak üzere yaklaşık 10 milyon liralık yer altına alma projemiz var. Çalışmalar yaklaşık 44 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Bu konuda bizim 15 köşk tipi dediğimiz bir dağıtım merkezi, 9 bina, 6 kuru tip trafo kurulacak. Zor bir iş. Bu konuda Yüksekova halkının da biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. Yüksekova yer altı çalışmalarından dolayı şu anda bir enkazı andırıyor. 2-3 ay daha çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama sonradan göreceğiz ki Yüksekova bir cennet köşesi olacak. Her tarafı pırıl pırıl, enerji sorunu kalmayacak, elektrik kesintileri yaşanmayacak. Amacımız kaliteli, kesintisiz, sürekli bir enerji sağlamaktır."/AA

Editör: Haber Merkezi