Yüksek İhtisas Hastanesinde ilk daha

Yüksek İhtisas Hastanesinde ilk daha

Yüksek İhtisas Hastanesinde ilk daha

Başarılı bir operasyon!

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine İleri derece böbreğe doğru idrar kaçağı ve böbreklerin genişlemesi (vezikoüreteral reflü, bilateral hidronefroz) böbrek yetmezliği gelişebilecek 11 aylık çocuk Yüksek İhtisas Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile şifa buldu.

ZARAR ÖNLENDİ

Yüksek İhtisas hastanesi üroloji uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş ve çocuk cerrahisi uzmanı  Op. Dr. Özlem Yandım´ın gerçekleştirdiği ameliyatla (Bilateral Üreteroneosistostomi operasyonu) erken dönemde müdahale edilerek, idrar kesesinden böbreklere doğru olan idrar kaçağı, idrar kesesinde yeniden  kanal oluşturarak durduruldu. Böylece idrarın böbreğe geri dönerek böbreğe vereceği zarar önlendi.

TEDAVİSİ DEVAM EDECEK

Yapılan ameliyat ile  Kronik böbrek yetmezliğinin önüne geçilerek hasta sağlığına kavuştu.  Çok yüksek maliyetlere yapılabilen bu operasyon Yüksek İhtisas Hastanesi kendi imkanları ve hastanın sosyal güvenliği kapsamında ücretsiz olarak yapıldı. Hastanın bundan sonraki kontrol takipleri yine Yüksek İhtisas hastanesinde  devam edecek.

DEVAM EDECEK

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uz. Dr. Tekin Akça ile Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter  vekili  Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Emin Demir,  başarılı operasyonun ardından yaptıkları açıklamada, ?Başarılı bir cerrahi operasyon sonucunda bir yaşının altında olan minik hastanın,  ileride kronik böbrek yetmezliğinden ve diyalizden kurtarılarak sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ediyoruz. Hastanemizde buna benzer organ kurtarıcı sonuçları olan ameliyatların artarak devam edeceğiz? ifadelerini kulandılar.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false