Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den protestoların gölgesinde basın toplantısı: Buca adayı değişti, çünkü...

Yücel'den protestoların gölgesinde basın toplantısı: Buca adayı değişti, çünkü...

Buca adayının değiştirilmesinin ardından parti binası önünde başlayan protestolar eşliğinde basın toplantısı yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Seçime bu kadar kısa süre kala aday değişikliği bizim istediğimiz bir şey değil. Hiçbir zaman mecbur kalınmadıkça yapılmaz. Sürecin başından beri CHP’liyim diyen hiç kimse bugün kendi ikbalini düşünerek hareket edemez. Listeye yazılmayan tüm aday adayı arkadaşlarımız değerli ve hepsine ayrı ayrı ihtiyacımız var. CHP’nin başarısı her şeyin üzerindedir” dedi. Basın toplantısının ardından il binasına giren öfkeli bir protestocu, led televizyonu yumrukladı. Protestoların gölgesinde basın toplantısı

  • Ege Postası
  • 20.02.2019 - 14:31

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il binasında meclis üye listelerinin teslimi ve Buca’da belediye başkan adayı olarak açıklanan Suat Nezir’in yerine Erhan Kılıç’ın gelmesinin ardından yaşanan protesto eylemleri başta olmak üzere gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısının ardından il binasına giren öfkeli bir protestocu, led televizyonu yumrukladı. 

HİÇ KİMSE KENDİ İKBALİNİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDEMEZ

İl binası önüne gelen Suat Nezir’i destekleyen partililerin eylemi sürerken basın toplantısını 15 dakika gecikmeyle yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesi sürecinin titiz bir çalışmayla ve ortak akılla yürütüldüğünü belirterek,

“Sürecin başından beri CHP’liyim diyen hiç kimse bugün kendi ikbalini düşünerek hareket edemez. Bu tavırlarıyla ülkemize, partimize ve İzmir’e sahip çıkan tüm örgüte teşekkür ediyorum” uyarısını yaptı.

CHP’NİN BAŞARISI HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR

“Belediye başkan adaylarımızı belirledik. Dün itibariyle de meclis üyesi adaylarımızın listesi ilçe seçim kurullarına verildi. 28 ilçemizde kendi adaylarımızla iki ilçemizde de İYİ Parti listelerinden arkadaşlarımızı aday olarak gösterdik. Teslim edilen listelerdeki kadrolarımıza güveniyoruz. Adaylarımıza sahip çıkan önce partisi için adaylarımızı yerel yönetime göndermek için çalışan tüm örgütümüze ayrıca güveniyoruz” diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’de rekor oy oranı alacaklarını savundu.

LİSTEYE YAZILMAYAN TÜM ADAY ADAYI ARKADAŞIMIZA AYRI AYRI İHTİYACIMIZ VAR

Yücel, “CHP İzmir’de rekor oy oranlarıyla başarıyla seçimlerden çıkacağız. Çok titiz ve ortak akılla yürüttük. Birbirinden değerli aday adaylarımız vardı hem belediye başkan hem meclis üyesi aday adayları arasından. Başvuru sayısı çok fazla. Yazabileceğimiz sayı oldukça sınırlıydı. Listeye yazılmayan tüm aday adayı arkadaşlarımız değerli ve hepsine ayrı ayrı ihtiyacımız var. CHP’nin başarısı herşeyin üzerindedir” diye konuştu.

AKP’LİLER TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE OLDUĞU İÇİN…

Partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla hafta sonu gerçekleşen aday tanıtım toplantısı da değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Liderimizin katılımıyla adaylarımızı tanıttık. Parti örgütünün birlik ve beraberliğini herkese gösterdik. Geçmiş dönemde görev yapan arkadaşlarımız ve tüm örgütümüz bu toplantıya katıldı. O gün CHP içerisinde bir bölünme kavga olur diye rant bekleyen herkes hayal kırıklığına uğradı. Tüm ülkeye nasıl birbirimize kenetlendiğimizi gösterdik. Aradaki farkın daha da arttığını gören AKP’liler tam bir hayal kırıklığı içinde. Öyle ki bir şey bulamadıkları için dağıtacağımız ürünler üzerinden eleştiri yapıyorlar” dedi.

YA HALKA HİZMETİ TAKDİR ETSİNLER YA GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ

Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 35 bin aileye ücretsiz soğan ve patates dağıtacaklarını açıklamasının ardından AK Partili yöneticilerin yaptığı eleştirilere yanıt veren CHP İl Başkanı Deniz Yücel, şöyle konuştu:

“Halkı pazara gidemez hale getiren AKP’liler bunun sorumlusu kendileri değilmiş gibi tanzim satış noktalarının neden İzmir’de açılmadığı üzerinden anlamsız bir polemik yapıyor. En güzel yanıtı büyükşehir belediyemiz yaptı. Belediyemiz insanları rencide etmeden, utanç kuyrukları oluşturmadan ücretsiz soğan ve patates dağıtacağını açıkladı. AKP o kadar çaresiz ve dağılmış durumdaki halka ücretsiz süt, narenciye, gıda yardımı uygulamalarının son halkası olan bunu stokçulukla suçladılar. Bu komik suçlamanın elle tutulur yanı yok. Biz halkımızı, üreticiyi düşündük. Aracıları kaldırdık. Ve halkımıza bu ürünleri ücretsiz dağıttık ve dağıtmaya devam edeceğiz. AKP bu hizmetlerden rahatsızlık duyuyor. Dolar ve Euro aldırmayı AKP’liler çok iyi bilir. İmar uygulaması öncesi kendilerine ve yakınlarına arsa ve arazi almayı iyi bilirler. Ya halka hizmeti takdir alıp örnek alsınlar ya da gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz.”

İZMİR 31 MART’I BEKLİYOR, İZMİR YENİ REKORLAR KIRACAK

Açıklamalarını, “Sayın Soyer başta olmak üzere tüm adaylarımız canla başla çalışıyor halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyorlar. Tüm ilçe örgütlerimizle alanda bu çalışmaları destekliyoruz. İzmir 31 Mart’ı bekliyor. Hizmet yerine ayrımcılık, kriz ve yoksulluk üretenlerden hesap sormak için 31 Mart’ı bekliyor İzmirliler. İzmir yeni rekorlar kıracaktır” şeklinde sürdüren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e ithal aday eleştirisine AK Parti kanadından gelen yanıt ve eleştirileri de değerlendirdi.

YÜCEL, İTHAL ADAY AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRİLERE DE YANIT VERDİ

Yücel’in bu konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde oldu: “Genel başkanımızın ithal aday açıklaması. AKP vekilleri, genel başkan yardımcıları ve büyükşehir adayı birşeyi kaçırıyor; evet genel başkanımız 2015 yılından bu yana İzmir’den milletvekilidir. Rizeli olan Erdoğan’In Siirt’ten, Erzincanlı olan Yıldırım’ın İzmir’den aday olması gibi. Belli oranlarda genel seçimlerin yapısı gereği İzmir’den aday gösterilebilir. Bu her siyasi parti için geçerlidir. Genel başkanımız 81 ilden aday olabilir. İzmir’i seçmesi verdiği önemi gösteriyor. İzmir’den aday olması oldukça anlamlıdır ve İzmir’de ön seçime katılıp birinci sıradan çıkmıştır. AKP’liler işine geldiği gibi anlamak istiyor. Sayın Zeybekçi de İzmir’e ithal edilmiş ve İzmirlilere dayatılmış bir isimdir. AKP İzmir’den her zamanki gibi aday bulamamaktadır. Yerel seçimlerde ithal aday dayatmasına geçmişte sandıkta cevaplarını vermiştir, 31 Mart seçimlerinde de aynı cevabı vereceklerdir.”

SUAT NEZİR İSMİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR ANCAK İSMİYLE İLGİLİ YETKİLİ KURULLARDA BİR TAKIM TEREDDÜTLER OLUŞMUŞTUR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz  Yücel, açıklaması devam ettiği süre içerisinde il binası önünde bekleyen Buca Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen ancak ismi daha sonra geri çekilen Suat Nezir’i destekleyen partililerle ilgili olarak ise, “Buca adayımız dün değişti. Daha önce ismi deklere edilen Suat Nezir arkadaşımızın adaylığı uygun görülmemiştir. Partimiz dün itibariyle halen meclis üyesi de olan hukukçu bir arkadaşımız olan Kılıç’ı aday olarak göstermiştir. Suat Nezir ismi bizim için değerlidir. Partimizde emeği ve deneyimi vardır. Sevilen sayılan örgütte karşılığı olan bir isimdir. Ancak yasal takvimler vardır. Bu takvimler bunun içindir. En doğru isimle gidebilmek için titizlikle çalışma yapmıştır. Partimizin yetkili kurulları Nezir’in adaylığını uygun görmemiştir. Aday belirleme yetkisi genel merkezindir. Aday açıklandıktan sonra resmi olarak seçim kuruluna bildirilmemesi kararı da genel merkezindir. Açıklandıktan sonra gelinen süreçte yetkili kurullarda birtakım tereddütler hasıl olmuştur. Bunlardan dolayı başka bir arkadaşımıza görev verilmiştir. Parti içi bir konudur bu tereddütler. Sayın genel başkan ve yardımcılarının kararıyla aday olarak Erhan Kılıç ismi uygun görülmüştür. Suat Nezir arkadaşımızın ismi zaten YSK’ya verilmemişti” yanıtını verdi.

TUNCAY BEY VE BENİM LİSTELERE MÜDAHALEMİZ SÖZKONUSU DEĞİL

Buca meclis üye listesinin hazırlanması sürecinde yaşanan tartışmalar nedeniyle Suat Nezir isminin kendisinin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın müdahalesiyle değiştirildiği iddialarına yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,

“Meclis üyeliği listelerinde bir genel başkan yardımcımız görevlendirilmiştir. Belediye başkan adayımızın ve ilçe başkanımızın mutabık kaldığı isimler üzerinden değerlendirme yapılmıştır. Bizim bir müdahalemiz söz konusu değildir. Bir genel başkan yardımcımız görevlendirilmiştir. Tuncay beyin ve bizim müdahalemiz söz konusu değildir. Biz CHP meclis üyeleri belirlenirken emek, liyakat, nitelik, parti geçmişine yönelik bir profil çizmiştik. Bu süreci yöneten partimizin kurulları bunlara dikkat ederek listelere müdahale etmiştir” diye konuştu.

KADIN VE GENÇLERİN LİSTELERDE DAHA FAZLA OLMASI İÇİN ÇABA SARF ETTİK ANCAK..

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, cinsiyet kotası üzerinden kadın ve gençlik kolları yetkililerden gelen tepkileri de değerlendirdi. Yücel, “Cinsiyet ve gençlik kotası listeler oluşturulurken dikkate alındı ama son halini inceleyemedim listenin. Bunları inceleriz. Ama değişiklik olacağını düşünmüyorum. Yasal mevzuat uyarınca kotalara uyulmamasının bir yaptırımı yok. Kendileri istifa etmedikçe listelerde bir değişiklik olmaz. Özellikle kadınların ve gençlerin meclis listelerinde daha fazla yer alması için çaba sarf ettik. Ancak listelere nasıl yansıdığı konusunda bir bilgim yok” değerlendirmesini yaptı.

TEPKİLER İNSANİ VE DOĞAL ANCAK KİMSE KİŞİLER CHP’NİN ÜZERİNDE DEĞİL

Suat Nezir’i destekleyen partililerin parti binası önünde yaptığı protestodan haberdar olduğunu, tepkinin insani olduğunu kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,

“Aşağıda toplanan arkadaşlar olduğunu söylediniz. Hepsinden haberim var. Suat bey bizim için değerlidir. Partimizin öz evladıdır. Partililiği konusunda kuşkumuz yok. Suat beyin de adayımızın seçimi kazanması ve CHP başarısı için çalışacağına inanıyorum. Bu arkadaşımızı aday olarak görmek isteyen belli kitleler vardır elbette. Bu konuda bir kırgınlık rahatsızlık olması çok doğal. Hepimiz insan. İnsani bir şey. Ancak o arkadaşlarımızın sürece dahil olarak adayın etrafında birleşeceklerine ve çalışacaklarına inanıyorum. Suat bey ile de dün görüştük zaten kendisiyle. Bu doğal bir şey.  Buca iki kez aday değiştirmedi. Aydoğan Hepdemirgil zaten adaylaşmamıştı. Parti içi bir meseledir. Suat beyin şu ya da bu tavrından dolayı demek doğru değil. Ancak CHP herkesin üzerindedir. Kişiler CHP’nin üzerinde değildir. Partimizin yetkili kurulları aday belirleyecekleri gibi yasal takvim içerisinde bir tereddüt hasıl olduysa bu konuda da kararlarını her zaman değiştirebilirler” diye konuştu.

SEÇİME BU KADAR KISA SÜRE KALA ADAY DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİĞİMİZ BİRŞEY DEĞİL ANCAK

“Seçime bu kadar kısa süre kala aday değişikliği bizim istediğimiz bir şey değil. Hiçbir zaman mecbur kalınmadıkça yapılmaz”  diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, büyükşehir ve 28 ilçede CHP adaylarının seçimi kazanacağına dair bir kuşkularının olmadığını dile getirerek, “ Sadece metropolde değil 28 ilçede CHP adaylarının seçim kazanacağımıza inanıyoruz. Seçim kaybetmek gibi bir kaygımız yok. Hiçbir şeyi hafife almayız. Ne büyükşehirde ne metropol ilçelerde ne diğer ilçelerde kaybetmek gibi kaygımız tereddütümüz yok. Oy oranlarımızın Cumhur İttifakı ile yakın olduğu ilçelerde de çalışmalarımızı yapıyoruz ona göre. Çalışmalarımız zaten başladı. Bu çalışmalar daha da hızlanacak” dedi.

LİSTELER KESİNLEŞTİ, İSİM TARTIŞMAK DOĞRU DEĞİL

Meclis üye listelerinin belirlenmesiyle ilgili sürecin genel merkez ve ilçe başkanları ile fikir alışverişi içinde gerçekleştiğini anlatan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“Bazı ilçelerde ortak liste oluştu. Bazı ilçelerde mutabakat sağlanamadı. Önerileri aldık. Genel başkan yardımcımızla ilçe başkanlarımızın önerileri doğrultusunda bir liste oluştu. Buradan hazırlayıp götürdüğümüz bir liste de yok. Biz sadece ilçelerin önerilerini götürdük. 30 ilçede listelerin son halini henüz incelemedim. Bizi mutlu eden memnun eden tablolar da olabilir bizi mutsuz eden tablolar da olabilir. Partimizin kurumsal kimliği anlamında bunu söylüyorum. Listeler kesinleştikten sonra isim tartışmak doğru değil. Listeler kesinleşmiştir. Adaylarımızın hepsi CHP’lidir. Partimizin başarısı için çalışmaktadır. Biz tüm ilçe örgütlerimizle birlikte çalışmalarımızı hızlandırarak devam edeceğiz.”

DSP’YE KATILIMLARIN PARTİMİZİN OYUNA-BAŞARISINA ETKİSİ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

DSP’ye katılımların partisinin kazanmamasına yönelik bir etki yapmayacağını savunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Partimizin oyuna başarısına etkisi olacağını düşünmüyorum DSP’ye katılımlarının” dedi.

TELEVİZYONU KIRDI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in basın toplantısının ardından il binası salonuna kadar gelen bazı partililer, Suat Nezir’in isminin geri çekilmesine yönelik tepkilerini sürdürdü. Nezir’i destekleyenlerden kimliği henüz bilinmeyen bir partili, salon girişinde bulunan LCD televizyona yumruk attı ve ekranın kırılmasına neden oldu.

Partilinin saldırısı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri partiliyi etkisiz hale getirerek il binasından çıkardı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de ekranın kırıldığı noktaya gelip kısa bir inceleme yaptı. Kırılan televizyon parti görevlilerince kaldırıldı ve yerine başka salonlarda bulunan bir televizyon getirilerek takıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.