Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den İl Danışma Kurulu'nda önemli mesajlar

Yücel'den İl Danışma Kurulu'nda önemli mesajlar

İl danışma kurulunun açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim sürecini değerlendirdi. İmza toplayan parti içi muhalefete birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kez daha sahip çıkan Deniz Yücel, sosyal medya üzerinden verilen mesajlara izin vermeyeceklerini söyledi. Yücel, yerel seçimlerde 30 ilçe ve büyükşehiri kazanmak zorunda olduklarını vurgulayarak, tartışmaların bir kenara bırakılarak kenetlenilmesi gerektiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 16.08.2018 - 13:50

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Danışma Kurulu, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu CHP İzmir İl Danışma Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önemli mesajlar verdi.

24 Haziran seçim sürecini, olağanüstü kurultay toplanması için imza toplanmasını ve seçim sonuçlarını değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçim öncesinde tüm partililerin tartışmaları geride bırakarak birarada ve birbirine kenetlenmiş bir şekilde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

HDP VE İYİ PARTİ’YE OY KAYMALARI OLDU

Seçim sürecini değerlendiren il başkanı Yücel, HDP ve İYİ Parti’ye oy kayması olduğu öz eleştirisini yaparak, seçim sonuçlarının kendilerini mutlu etmediğini söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ilk kez bir arada oldu. Bu seçimin sonuçları hiçbirimizi mutlu etmedi. Önce örgütümüze, sonra seçmenimize, halkımıza karşı her şeyden önce kendimize dürüst olacağız. Farklı dinamikleri olanbi8r seçim yaşadık. İYİ Parti’nin ilk kez seçime girdiği, seçmen tercihlerinin değiştiği, oy geçişlerinin yaşandığı bir seçimdi. HDP’ye seçmen ve oy kaymaları yaşandı. MHP’den kopan ve gelişen bir parti olmasına rağmen Cumhuriyet, demokrasi, hukuk devleti argümanlarını kullanan İYİ Parti’ye oy kaymaları yaşandı. Tek adam rejimi seçim sonrası kurumsallaştı.”

SEÇİM SONUÇLARI BİZİ MUTLU ETMEDİ ANCAK…

Seçim sonuçlarının kendilerini de mutlu etmediğini ancak bundan birileri lehine başarı ya da başarısızlık öyküsü çıkarmanın doğru olmadığını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Seçim sonuçları bizi mutlu etmedi ama birileri lehine başarı ya da başarısızlık öyküsü çıkarmak doğru değil” dedi.

İMZA VEREN DE VERMEYENDE KARDEŞİMİZDİR VE…

Olağanüstü kurultay toplanması için başlatılan imza hareketini de değerlendiren Deniz Yücel, zamanlamanın, yöntemin ve üslubun doğru olmadığını vurguladı ve hemen ardından, “Olağanüstü kurultay için imza toplayan arkadaşlarımız oldu. Bu demokratik haklarıdır. Ama biz bunun gerek zamanlama olarak gerek kullanılan yöntem ve üslup olarak doğru olmadığını ifade ettik. O süreç yaşandı, geçti, bitti. İmza veren de vermeyen de bizim kardeşimizdir, bizim partilimizdir. Hiçbir arkadaşımızı küstürmek ya da dışlamak gibi bir lüksümüz yok. Bu tür eğilimlere her zaman karşı çıktım, karşı çıkarım. Birbirimize kenetlenmek durumundayız” diye ekledi.

GENEL BAŞKANI KORUMAK CHP’Yİ KORUMAKTIR

İmza toplanması öncesinde de partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kılıçdaroğlu’na bir kez daha sahip çıktı ve

“CHP genel başkanını korumak CHP’yi korumaktır. CHP’li belediye başkanlarını korumak CHP’yi korumaktır. CHP’yi korumak bu ülkeyi ve Cumhuriyeti korumaktır”  şeklinde mesaj verdi.

SOSYAL MEDYADA KONUŞMAYACAĞIZ, TARTIŞMAYACAĞIZ

Sosyal medya üzerinden partiyi tartıştıracak mesajlara izin vermeyeceklerini de kaydeden İl Başkanı Deniz Yücel, konuşma ve tartışmaların yerinin danışma kurulları olduğu vurgusunu yaptı:

“Zaman zaman üzülerek görüyorum ki sosyal medyada bazı partililerimiz belediye başkanlarımıza karşı olumsuz paylaşımlar ve hakaret mesajları veriyor. Bu CHP üyeliği ile bağdaşmayacak bir hareket. Sosyal medya tartışma mecrası değil. Buna asla ve asla tahammülümüz yok. Bu konuda tavır koyduk. Ülkemizi ve partimizi korumak istiyorsak genel başkanımız partimiz aleyhinde sosyal medyada konuşmayacağız, tartışmayacağız. Bunların konuşma yeri danışma kurulları.”

PARTİ İÇİ YARIŞIN ZAMANI BELLİ

Parti içi yarışın zamanının belli olduğunu kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongreler ve seçim öncesi dışında parti içi yarışı kesinlikle kabul etmeyecekleri mesajını verdi.

30 İLÇEYİ VE BÜYÜKŞEHİRİ KAZANMAK ZORUNDAYIZ

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, 30 ilçeyi ve büyükşehir kazanmak zorunda olduklarını dile getirdi:

“Parti içi yarışın zamanı belli. Kongreler ve seçim öncesinde aday adaylığı süreçleri. Bu süreç dışında parti içi yarışı kesinlikle kabul etmiyoruz. Seçim takvimi açıklanır, aday adaylarımız projelerini ve hedeflerini anlatırlar. Ancak şu an içinde bulunduğumuz zaman öyle bir zaman değil. Önümüze bakmak zorundayız. Yerel seçimlerde 30 ilçeyi ve büyükşehir belediyesini kazanmak zorundayız. Geneldeki iktidar yerelden geçiyor.”

BİRBİRİMİZLE MÜCADELEYİ BIRAKIP

İl Başkanı Deniz Yücel, parti içinde birbirleriyle mücadeleyi bırakma çağrısında bulunarak, “AKP’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasal, ekonomik, sosyal tahribatlarına karşı örgütlü mücadele veren tek örgütlü yapı CHP. Saray rejimine karşı umut yaratabilecek ve muhalefet bloğunu bir arada tutabilecek tek örgütlü yapı CHP. Birbirimizle mücadeleyi bırakıp yerel seçimlere hazırlanacağız. Danışma kurulumuzun partimize ve İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum” temennisinde bulundu.

UMUTSUZLUĞA KAPILMA HAKKIMIZ YOK

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizine vurgu yapan CHP İl Başkanı Yücel, krizin hükümetin eseri olduğunu söyledi ve karamsarlığa kapılmaya gerek olmadığını söyledi:

“Ülkemiz tarihinin en ağır ekonomik buhranını yaşıyor. Akaryakıta her hafta zam geliyor. Üretmeyen, tarım ve sanayisi olmayan, dışa paraya sermayeye ithalata dayalı bir ekonominin bu şekilde patlak vermesi bizim için sürpriz değil. Bu tablo 16 yıldır ülkemizi yöneten AKP hükümetinin eseri. Bunu her yerde anlatmalıyız. Ne ekonomi, ne sağlık ne eğitim sistemi milli olmayan bu sisteme mecbur değiliz. Bu bizim kaderimiz değil. Umutsuzluğa kapılma hakkımız yok. Kimse karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmasın. Bizim topluma güven vermemiz gerekiyor. Bu da ancak ve ancak birbirimize kenetlenerek, birbirimizle kucaklaşarak tek vücut halinde topluma göstermemizle olur.”

MİSYONUMUZA UYGUN DAVRANMALIYIZ

“Atatürk tam bağımsız Türkiye hedefine inandı ve bu vatanın vatansever evlatları  mücadele verdi. Herşey inanmakla başladı. Demokrasiyi yeniden tesis edeceğimize, tüm yurttaşlarımızın huzur ve barış içinde bir Türkiye kuracağına inanacağız.    Bizler Cumhuriyeti kuran Kuvay-i Milliyecilerin torunuyuz. Övünmekte haklıyız. Ancak geçmişimiz bizce ciddi sorumluluklar yüklüyor” diyen Denüz Yücel, “Toplumun hangi kesiminden olursa olsun 81 milyon yurttaşımızın huzur ve barış içinde güven ve refah içinde özgür ve eşit şartlar altında yaşaması için mücadele eden tek örgütlü yapı CHP. Her mecrada bu misyonumuza uygun davranmalıyız” ifadelerini kullandı.

BU SEÇİM EMSALİ OLMAYIN BİR SEÇİMDİ ÇÜNKÜ…

Seçim sürecinde iktidarın tüm kamu kaynaklarını, medyayı yönettiğini ve adaletsiz bir seçim olduğunu da anlatan Denüz Yücel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İktidarın ittifaklar kurduğu, devletin tüm olanaklarını ve kamu kaynaklarını kendi lehine kullandığı ve basını medyayı tek elden yönettiği bir seçim yaşadık. Fedakarca çalışan örgütlerimize, milletvekillerimize ve milletvekili adaylarımıza, başta büyükşehir olmak üzere belediye başkanlarımıza ve tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Bu seçim emsali olmayan bir seçimdi. Saray ve tek adam yanlıları ile demokrasi ve parlamenter rejim kaygısı olan yurttaşlarımız karşı karşıya geldi. Cepheleşti, kutuplaştı.”

ÖNEMLİ VE DEĞERLİ ADIMLAR ATTIK

Herşeye karşın partisinin seçim sürecinde çok değerli adımlar attığını ve örgütlerin fedakarca çalıştığını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“24 Haziran seçimleri öncesinde genel başkanımız önderliğinde partimizde çok önemli ve değerli adımlar atıldı. Saray ve tek adam rejimine karşı özgürlük, demokrasi, hukuk devleti kaygısı taşıyan üç siyasi partiyle ittifak yapıldı. İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için Tacettin Bayır’ın da içinde olduğu 15 vekilimiz demokrasi adına İYİ Parti’ye geçti. Fedakarlık yaptılar.”  

KILIÇDAROĞLU’NU DA İNCE’Yİ DE KUTLUYOR, TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İl başkanı Deniz Yücel, konuşmasında partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye de teşekkür etmeyi ihmal etmedi:

“Genel başkanımız karşısında iki kez aday olan Muharrem İnce aday gösterilerek tüm CHP örgütlerinin sahipleneceği bir seçim kampanyası yaşadık. Bu süreci partimizin ve adayımızın başarısı için ve demokrasinin tesis edilmesi için çok iyi şekilde yöneten genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na, örgüte getirdiği motivasyon ve performansıyla, başarılı seçim çalışmasından dolayı da adayımız Muharrem İnce’yi kutluyorum ve teşekkür ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.