Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den 24 Haziran değerlendirmesi: Kurutuluş günü olacaktır

Yücel'den 24 Haziran değerlendirmesi: Kurutuluş günü olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağı açıklamasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Deniz Yücel değerlendirmelerde bulundu. Yücel'den 24 Haziran değerlendirmesi;

  • Ege Postası
  • 18.04.2018 - 17:06

Erken seçimin gündeme getirilme şeklinin, Beştepe’de yapılan görüşmelerin ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran tarihini açıklama sürecinin, önceden hazırlanmış bir senaryonun sahneye konulduğu bir tiyatro oyununa benzediğini belirterek “Bu kadar tiyatroya gerek yoktu. AKP korkmadan çıkıp seçim tarihini açıklayabilirdi” dedi. Yücel,  açıklamasında şunları dile getirdi.

DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE HODRİ MEYDAN DİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi 94 yıllık köklü geçmişi, halkın desteği ve örgüt yapısıyla yapılacak tüm seçimlere en hazırlıklı partidir.  Bizim partimiz erken seçimle ilgili düşüncesini çok net açıkladı. Dün hodri meydan dedik, bugün de hodri meydan diyoruz. Biz yarın seçim olsa, yarın seçimi kazanacak kadar hazırız. Bu erken seçim kararı AKP’nin ülkeyi yönetemediğinin ilanıdır. Her şey görülüyor dış politikayı yönetemeyen, ekonomiyi çığırından çıkartan, tarımı çökerten, demokrasiyi ve hukuku ayaklar altına alan AKP ve tek adam yönetimi ülkeyi yönetemeyince çareyi baskın seçimde görmüşlerdir. Bu kadar tiyatroya gerek yoktu. AKP korkmadan çıkıp seçim tarihini açıklayabilirdi. Biz seçime hazırız ama bu iktidarın OHAL şartları altında seçime götürme hakkı yoktur. Baskı altında bir seçimi kazanabilecekleri hayaliyle bunu yapıyorlarsa da çok yanılıyorlar. Baskın seçimle millet iradesini gasp etmeye çalışanlar, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecektir. Bu tiyatroyla ortaya çıkan oyunu cumhuriyet, hukuk ve adalet kaygısı olan bu memleketin namuslu insanlarıyla birlikte bozacağımızı biliyoruz. 24 Haziran AKP’nin baskılarından, tek adam yönetiminden, hukuksuzluktan kurtuluş günümüz olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.