Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi'nde Bilim Adamları ve Mucitler Derneği'nin üyeleri ile bir araya geldi. Teknokent'te gerçekleştirilen buluşmada SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Şakir Görmüş ve dernek üyeleri yer aldı.

Bilim üreten insanlar
Programda konuşan Yusuf Uygur, '2013 yılında kurumumuzu kurduk. Amacımız bilim insanları ve icat yapan kişilerle üniversitede ki akademisyenleri bir araya getirmek. Uzun vadede mucitler üzerine bir üniversite kurmayı planlıyoruz. Mucitlerimiz kendilerine özgün projeler yapıyor. Biz bu insanların ülkemize kazanım sağlaması için çalışıyoruz. Sizle birlikte hareket sağlamak istiyoruz. Ülkemiz, şehrimiz hareket kazansın istiyoruz' dedi.

Mucit yetiştiren şehir
Başkan Adayı Ekrem Yüce, 'Sakarya çok bilinen bir şehir. Bizde bilim adamlarını ve mucitleri önemsiyoruz. DOKAP'ta önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Projeler konusunda üretmenin yanı sıra Sakarya'da yetişen mucitlerin de öğrenilmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz. Çocuklarımız için Çocuk Üniversitesi kurmayı planlıyoruz. Dünya Hafıza Şampiyonu ve girişimci Oğuz Saygın'la görüşmeler gerçekleştirdik. 6 ve üzeri yaş aralığındaki çocuklarımızın kişisel gelişimini arttırmak istiyoruz. İçerisinde tasarım ve araştırma alanları olacak' dedi.