Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ), son KHK ile ihraç edilen akademisyenler; öğrenciler, mezunlar ve meslektaşları tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

YTÜ'de veda töreni: Ara veriyoruz, gitmiyoruz

HABER MERKEZİ

Yrd. Doç. Dr. İsmet Akça, Yrd. Doç. Dr. Burak Ülman, Dr. Ahu Karasulu gibi akademisyenler için Davutpaşa Yerleşkesi'nde veda töreni düzenlendi.

Öğrencileriyle beraber odalarını toplayan akademisyenler alkışlarla birlikle İktisat Fakültesi önünde bir araya geldi. Burada konuşan Prof. Dr. Fulya Atacan “Biz bu bölümün kurucularıyız, buradaki hocalar ders veriyosa bizim sayemizdedir. Biz ara veriyoruz, gitmiyoruz” dedi.

Arş. Gör. Dr. Süreyya Algül ise “Böyle uğurlanmak bize nasip oldu, çok mutluyum” dedi.

Rezil saltanat yıkılacak

Yrd. Doç. Dr. Burak Ülman, "Barış özgürlük ve adaleti savunduğunuz için alnımız ak, başımız dik. Biz uzaklaştırılmış olabiliriz. Ancak bu hukuksuz rezil saltanat yıkılacak. O yüzden atıldık ama gelecek bizim olacak. Bizim asla umudumuzu alamazlar" diye konuştu.

Bu vatanseverlik midir?

Henüz ihraç edilmeyen akademisyenlerden Doç. Dr. Ester Ruben ise “Arkadaşlarımızın ihracında payı olan öğretim görevlilerine idarecilere sesleniyorum: Bu vatanseverlik midir? Arkadaşlarımızı geri istiyoruz” dedi.

Öğrenci ve mezunlardan destek

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları adına yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı: Tüm öğrenci ve mezun arkadaşlarımızla birlikte hocalarımızın yanında olacağımızı, bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmak için dayanışma ve mücadele içinde kalacağımızı duyuruyoruz. Her zaman demokratik değerler için mücadele veren, ayrım yapmadan tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı duran bu akademisyenlerimiz için ülkemizin tüm kesimlerini destek, dayanışma ve mücadeleye davet ediyoruz.

'Cübbe iliklenmez, akademi biat etmez'

İhraç edilen akademisyenlerin konuşmalarının ve basın açıklamasının ardından yarın saat 12.30’da YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi’nde buluşmak üzere veda töreni sonlandırıldı.

'Cübbe iliklenmez, akademi biat etmez' diyen YTÜ mezun, hoca ve öğrencileri Yıldız Yerleşkesi’nde düzenleyecekleri veda törenine de çağrı yaptı.

ytu-de-veda-toreni-ara-veriyoruz-gitmiyoruz-248366-1.ytu-de-veda-toreni-ara-veriyoruz-gitmiyoruz-248367-1.