YSK: Mühür taşımayan zarflar geçerli

YSK, zarf ve oy pusularında bulunması gereken mühürlerin zorunluluğunu, sandıklar kapandıktan sonra yaptığı açıklamayla kaldırdı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy verme işlemi öncesinde zarf ve oy pusulalarına vurulması gereken mühürlerin zorunluluğunu kaldırdı.

YSK’nın resmi internet sitesinden bugün akşamüstü yapılan açıklama şöyle:

“Bazı sandık kurullarının seçmene oy pusulası ve zarflarını sandık kurulu mührüyle mühürlemeden verdikleri yolundaki yoğun şikayetler üzerine bugün toplanan Yüksek Seçim Kurulu sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar vermiştir.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 'evet' yazılı mühürlerle ilgili de şu açıklamayı yapmıştı: 

"Yüksek Kurul, vatandaşın iradesinin sandığa doğru tecelli edebilmesi açısından, 298 sayılı yasa da buna izin verdiğinden 'TERCİH' mührü yerine 'EVET' mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar vermiştir. Bazı sandık kurullarımızın da oy pusulalarının arka yüzlerini mühürlemeleri gerekirken ön yüzlerine mühür bastıkları anlaşılmıştır. Yüksek Kurul, bu oy pusulalarının da geçerli olmasını kararlaştırmıştır."

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde referandum için kurulan 159 sandığın bazılarında, seçim başladıktan sonra oy pusulalarına basılan mühürde, ’Evet’ yazdığı ortaya çıkmıştı.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında