YSK İstanbul seçimini iptal etti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Kararın 4'e karşı 7 oy ile alındığı bildirildi. YSK iptal kararını, sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük iddiasına dayandırdı. Yeniden seçimler 23 Haziran'da yapılacak.

YSK, AKP'nin iddiaları doğrultusunda İstanbul'daki ilçe seçim kurullarınca toplam 46 bin 447 seçmenin durumunun araştırılmasına karar vermişti. 

MHP'nin İstanbul geneli ve Maltepe seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itirazlarıyla ilgili de Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarından kısıtlı seçmenler ile sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili iddiaların araştırılması istenmişti.

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. 
Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'dan 13 bin 729 oy fazla alan İmamoğlu, yeniden sayımlar nedeniyle mazbatasını 17 gün sonra almıştı. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi kararının ardından olağanüstü toplandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı, parti genel merkezinde yapılıyor. 

Toplantının ardından açıklama yapılması bekleniyor.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini yenileme kararı sonrası ABD Doları yurtdışı piyasalarında 6.0884 TL'den işlem görüyor.

Euro/TL ise 6,82 düzeyinde

Kategoriler

Güncel