YSK Başkanı'ndan 'veri kaybı' açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, kesinti meydana gediğini doğrulayarak, "veri kaybı yaşanmıştır" dedi.

Yayınlanma: 31.03.2019 - 23:18
Abone Ol google-news

YSK Başkanı Sadi Güven yaptığı açıklamada, "Bugün teknik gereklilik işlemi sonucunda siyasi partilerimizin veri çekmesinde kesinti olup giderilmiştir. Herhangi bir veri kaybı yaşanmamış, tüm bilgiler siyasi partilere aktarılmaya devam edilmektedir" dedi.

 Sadi Güven'in açıklamalarından satır başları:

Bugün Malatya’da meydana gelen üzücü olayda iki vatandaşımız, Gaziantep’te meydana gelen üzücü olayda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum.

Sandık kurullarınca sayım ve döküm işlemlerince tutulan sayım döküm cetveli ilçe seçim kurullarımıza teslim edilmiştir. İlçe seçim kurullarımız tutanakları tarayarak sisteme eklemektedir. Sonuçlar ve kazananlar ilçe ve il seçim kurullarınca belirlenip ilan edileceğinden bu aşamada YSK tarafından herhangi bir sonuç açıklanmayacaktır.

Sayım döküm cetvelleri YSK’ya geldiği anda eş zamanlı olarak siyasi partilerle paylaşılmaktır.

Bu seçim sonuçları da en kısa sürede vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır. YSK, sandık kurulları ile ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta toplamak suretiyle, seçim sonuçlarını ilan etmek ve Resmi Gazete’de yayınlamaktır. Kesin seçim sonuçlarını en kısa sürede yayınlayacağız.

Yayın yasağı kalkmadan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan TV kanalları sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. Bugün teknik gereklilik işlemi sonucunda siyasi partilerimizin veri çekmesinde kesinti olup giderilmiştir. Herhangi bir veri kaybı yaşanmamış, tüm bilgiler siyasi partilere aktarılmaya devam edilmektedir.

Seçimde emeği geçen partilerimize, il ve ilçe seçim kurullarımıza, çeşitli kademelerde görev alanlarına, mühendislerimize, desteklerini esirgemeyen bakanlıklarımıza, güvenlik güçlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Seçimin ülkemiz milletimiz ve siyasi partiler için hayırlı olmasını diliyorum.

2014 seçimine baktığımda 1 aylık süre sonunda ilan ettiğimizi gördük. Burada muhtarlıklar da var, bir aylık bir süreyi bulur. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler