Reklamı Kapat

YPG sözcüsünden küstah açıklama

Türkiye'nin müdahalesinin "Suriye'nin içişlerine yönelik açıkça saldırgan bir tutum" olduğunu öne ...

Türkiye'nin müdahalesinin "Suriye'nin içişlerine yönelik açıkça saldırgan bir tutum" olduğunu öne sürdü.

Xelil, bu gelişmenin İran, Suriye ve Türk hükümetleri arasında yapılan bir anlaşmanın sonucu olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin tekrar Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi gerektiği uyarısını yaparken, Xelil bunun kararını Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDF) vereceğini söyledi.

Türkiye, içinde Arap savaşçıların da bulunduğu ancak çoğunluğunu YPG militanların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Kuzey Suriye'de IŞİD'in elinden toprak almasını kabul etmeyeceğini söyledi.

'SAVAŞ İLANI'

Bölgenin bir başka önde gelen Kürt siyasetçisi Aldar Xelil ise operasyona katılan rejim muhalifi silahlı grupları "Türkiye'nin Suriye'yi işgaline" yardım etmek ve Türkiye'nin çıkarları için çalışmakla suçladı.

Türkiye'nin müdahalesini, Kürtlerin 2011 yılından bu yana kuzey Suriye'de kurdukları özerk yönetime karşı bir "savaş ilanı" olarak tanımlayan Aldar Xelil, "(Bu girişime verilecek) cevabın şekli ve yönteminin tartışılması gerekecek. Fakat ilke olarak bu işgali kabul etmiyoruz" dedi.

24 Ağu 2016 - 18:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi