SP İl Başkanı Ziya Koçak, 25 Ocak Pazar günü Yozgat il kongresini gerçekleştireceklerini açıkladı. 
Koçak, yaptığı açıklamada, Saadet Partisi’nin herhangi bir partinin değil bozuk ve zulüm düzeninin alternatif partisi olduğunu söyledi. 
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu da değerlendiren Koçak, şunları söyledi: 
“Ekonomi bütünü ile bıçak sırtındadır. Resmi işsizlik oranı Eylül 2014'de yüzde 10.5 olmuştur. Genç işsizler oranı yüzde 19.1'dir. Sanayiye, üretime, kalkınmaya yeterli kaynak ayrılamamaktadır. Borca dayalı ekonomi ve faiz politikalarıyla bütçenin önemli bir kısmı faize gitmektedir. 12 yıllık AK Parti iktidarında bütçeden faize her yıl 50 milyar TL ödenmiştir. Bugün toplam iç ve dış borç 615 Milyar dolar'dır. (Kamu ve özel sektör toplamı)
2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar TL ayrılmasına karşın faize 54 milyar TL ayrılmıştır. Mayıs 2013'te IMF'ye borcumuz bitti. Ama 623 Milyar TL Kamunun borcu vardır. 623 milyar TL'lik borca karşılık bu faiz ayrılmıştır.
Memur, işçi, emekli, çiftçi ve esnafın satın alma gücü düşmüştür. 2015 yılında Memura aylık maaş artışı yüzde 3+3 olarak uygulanacaktır. Gelen zamlar karşısında bu artış eriyip gitmektedir. Dokuz milyon emekliye verilen enflasyon farkı yüzde 2.3 olmuştur. Bu emeklilerle resmen alay etmektir. Açlık sınırı bin 250 TL, asgari ücret 949 TL'dir.
Saadet Partisi iktidarında hiçbir çalışanın maaşı açlık sınırının altında olmayacaktır. Kredi Kartı borcu ödeyemeyenlerin sayısı Eylül 2014'te 638 bin kişi, bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 434 bin kişi. İç göç önlenememiş, bunun sonucu olarak dengesiz kentleşme ve sosyal problemler çığ gibi artmıştır.”
Açıklamasının sonunda SP Yozgat İl Başkanlığı 5’inci olağan kongresine davet eden Koçak; “Kongremiz 25 Ocak Pazar günü saat 12.30’da Yozgat Belediyesi  Kent Park Bilalm Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi Salonu’nda genel başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Kamalak hocamızın katılımı ile yapılacak kongremize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim