Anasayfa Haber YouTube Shorts, TikTok Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor

YouTube Shorts, TikTok Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor

YouTube Shorts

Google, YouTube Shorts ile TikTok karşısına oldukça ciddi bir rakip çıkartmak niyetinde.

YouTube tarafından viral sosyal medya platformu TikTok karşısına çıkartılacak bir ürün için çalışıldığı ileri sürüldü. Shorts adı verilen bu formatın ayrı bir uygulama olarak değil, YouTube uygulaması içinde yer alacağı da iddialar arasında.

Shorts kısa videolarının yeni bir akış içerisinde gözükeceği belirtiliyor. İçerik üretme tarafında ise arka plan için YouTube’un mevcut lisanslı müzik kataloğu kullanılabilecek. Shorts’un bu yılın sonunda kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.

YouTube Shorts’un bir Silikon Vadisi teknoloji şirketinin TikTok’un yükselişine karşı en ciddi çabası olduğu söyleniyor. Ek olarak, YouTube’un bu yeni platformunda mevcut içerik üreticilerinin istikrarından yararlanabileceği düşünülüyor. Shorts’un ayrı bir uygulama olmayıp YouTube uygulaması içerisine entegre edilmesi ise halihazırdaki kitlesini buraya çekmesini sağlayacak. Daha önce de Snapchat ve Instagram karşısına çıkartılan YouTube Stories için benzer bir yöntem uygulanmıştı.

Google’ın bir TikTok rakibi ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptığına dair ilk haberlerin ise geçtiğimiz Ekim ayında çıktığını hatırlatalım.

İlginizi çekebilir: YouTube ve Netflix Avrupa’da Yayın Kalitesini Düşürdü