Başakşehir yedi golün atıldığı muhteşem bir maçın sonunda Konyaspor'a 4-3 mağlup oldu. Turuncu-lacivertliler, maçı kaybetse de Trabzonspor'un da yenilmesiyle şampiyonluk yolundaki büyük avantajını korudu

Mağluptur bu yolda galip

Konya’da kritik viraj… Bir tarafta düşme hattındaki ev sahibi, öbür yanda sonuçlara göre bu akşam tarihindeki ilk şampiyonluğu ilan edecek Medipol Başakşehir. Öyle bir karşılaşma ki tam manasıyla koyun can derdinde, kasap et!

Yeşil-beyazlılarda Bajic ile Jevtovic kenarda başlıyor. Onlardan skora göre faydalanacak olan Bülent Korkmaz, ileriye Miya’yı atmış gözüküyor. Ugandalı oyuncunun rakibin yavaş savunmasına karşı ne yapabileceği merak ediliyor. Ligin boyu bu kadar kısalmışken, Mevlana’nın kentinin kurtulmak için her şeyini vermesi gerekiyor. Bu sezonun en kısır ekibi, bakalım ülkenin en az gol yiyen takımının kalesini zorlayabilecek mi…

Deplasman takımında şüphesiz gözler çimlerde, kulaklar Denizli’de. Trabzonspor’un olası bir mağlubiyetinde, Okan Buruk’un talebelerinin bu maçtan sonra tur atma olasılığı bulunuyor. Tabii tam tersinin olması durumunda ise bu sefer son virajda kaybedilen şampiyonluklar, hafızalarda canlanacak. Başarılı hoca, alıştığımız 11’i sahaya sürmüş durumda. Son haftaların formda futbolcuları Demba Ba ile Crivelli yine yan yana başlıyor.

Mücadele adeta golle başlıyordu. Başakşehir’in kullandığı korner penaltıya dönüşmüş, atışı kullanan Visca 3. dakikada takımını öne geçirmişti. Ev sahibi gol bulmak zorundaydı derken, 20’de skor eşitleniyordu. Miya kendi başlattığı akında, ağları bulmuştu. Ugandalı oyuncunun ceza sahasına yaptığı topsuz koşu müthişti.

28’de yeşil-beyazlılar öndeydi. Bu sefer Ömer Ali, ceza sahasına yaptığı topsuz koşunun karşılığını alıyordu. İlk yarının sonunda seken topu kontrol eden Miya, meşin yuvarlağı çatala yollamıştı: 3-1! Konyaspor yıllar sonra ilk 45 dakikaya üç gol sıkıştırmıştı. Bundan iyisi Şam’da kayısıydı!

İkinci devre Konyaspor iyi direnirken, Başakşehir bir türlü istediği baskıyı kuramıyordu. Son çeyrekte iki takımın da yorgunluğu dikkat çekiyordu. 70’te fark birdi! Visca getirmiş, Demba Ba kafayı vurmuştu. 77’de İstanbul ekibi, skoru eşitliyordu. Caiçara’nın çevirdiği topu Elia ağlara yollamıştı.

85’te yeşil-beyazlılar yine öndeydi. Jonsson pişirmiş, Skubic bitirmişti. Oyuncunun golü attıktan sonra ağlamaya başlaması, bu haftalarda yaşanan yoğun duyguların özeti gibiydi. Cüneyt Çakır’ın son düdüğü üç puan ev sahibinin olduğunu ilan ediyordu.

Konyaspor bu galibiyetle lige tutundu. Korkmaz’ın talebeleri kalan iki maçını da kazanırsa küme düşmeyecek. Ligin en az gol yiyen ekibinin filelerini dört defa sarstıkları için Korkmaz ve kurmaylarını tebrik etmeli. Ağır savunmayı dantel gibi işlediler. Başakşehir’e gelince… Denizli’de Trabzonspor yenildiği için onlar için kaybedilen bir şey yok. Kayserispor’u yenerlerse, ülkenin altıncı şampiyonu olarak taçlanacaklar. Yoksa bu maç, onlar için tek kelimeyle kâbus ya neyse…