Dolar 32,5046
Euro 34,6305
Altın 2.480,52
BİST 9.589,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 17°C

YÖREX Fuarı’nda Tanıtım Yapıldı

YÖREX Fuarı’nda Tanıtım Yapıldı
19 Eylül 2017 12:19
A+
A-

Türkiye’nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin marka değeri taşıyan yöresel ürünleri tanıtıldı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile bu yıl 8.’si düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılış törenine; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve sektör temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin birçok ilinden oda, borsa ve kalkınma ajansları başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve özel firmaların katılım sağladığı YÖREX’te, bu yıl 70 ilden, 125 oda ve borsa, 16 Kalkınma Ajansı, 71 farklı kurum ve kuruluşun yanı sıra, 200’ün üzerinde firma yer aldı.

Bölge Standı Ve Yöresel Ürünler Büyük İlgi Gördü

Yöresel ürünlerin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli bir buluşma noktası haline gelen YÖREX Fuarı’nda; KUDAKA ve bölge Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ile Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinin tanıtım stantları da yer aldı. Fuarın açılış programının ardından stantları gezen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, KUDAKA bölge stantlarını ziyaret ederek yöresel ürünler ve Ajansın tanıtım çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Bölge standında; Erzurum, Erzincan, Bayburt’tan katılan STK ve yerel firmalar tarafından bölgenin geleneksel gıda ve el sanatları ürünleri sergilendi. Oltu taşı, ehram ürünleri ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantta, misafirlere çeşitli ikramlar yapılarak bölgenin marka değeri taşıyan yöresel değerleri tanıtıldı.

Fuarda, KUDAKA tarafından hazırlanan Erzurum-Erzincan- Bayburt’a ait gezi rehberleri, tanıtım dokümanları ve görseller ile bölgeye ait yöresel ürünler bölge standını ziyaret eden katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca, KUDAKA’nın fuara olan katkılarından dolayı Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır tarafından Ajans Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e plaket takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.