Yönetişim Yetkinlikleri Eğitimi Düzenlendi

2017-12-14 05:23:17

Yönetişim Yetkinlikleri Eğitimi Düzenlendi

Artvin’de Okul ve Kurum İdarecilerine Yönelik Yönetişim Yetkinlikleri Eğitimi Düzenlendi.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı arasında imzalanan protokol ile başlayan ve idarecilerimizin niteliğini artırmayı amaçlayan “Yönetişim Yetkinlikleri Programı”´ kapsamında Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda eğitim düzenlendi.

Programın açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, yöneticilerin eğitimine önem verdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Yöneticilerin vizyon sahibi, alanına hakim, güçlü iletişim kurabilme motivasyon unsurunu kullanabilme, alanına hakim, değişimi yönetebilme becerilerine sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Eğitim kurumu yöneticilerimize, ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu bağlamda eğitim kurumu yöneticileri ile öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla ilimizdeki hizmet içi eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Bu gayeyle Anadolu Vakfının  katkılarıyla okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize yönelik düzenlemiş olduğumuz hizmetiçi eğitim faaliyetinde bugün bizlerle birlikte olan eğitim görevlisi Doç. Dr. Teoman Hekimoğlu’na hoş geldiniz diyorum. Katkılarından dolayı Anadolu Vakfına teşekkür ediyorum.

Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz okul yöneticilerimizin, sorumlu olduğu okul ve kurumlarda nitelikli bir ortam hazırlamaları büyük önem arz etmektedir. Yöneticilerimiz, bulundukları ortamlarda, geliştirdikleri güçlü kurum kültürü ile oluşturdukları güven,  muhabbet, ferasetleriyle çağın gereksinimlerine ayak uyduran, geleceğe yön veren, ufuk açan bir misyonu üstlenmelidir.

Okul yöneticilerimiz; eğitimin vazgeçilmez unsurları olan öğretmen, öğrenci ve velilerimizle iletişim kurmayı en iyi şekilde sağlamalıdır. İletişim becerilerimizin yaptığımız iş açısından ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurursak, iletişimin sosyal hayatımızın temel taşı olduğunu, okullarımızda kurulan iletişimin de oldukça nitelikli olması gerektiğini   bilmemiz gerekir. Bu yönüyle düşünüldüğünde sahip olunan becerilerle sahip olunması gereken beceriler arasındaki farkın azlığı mesleki başarıyı da beraberinde getirir.

Değerli Okul Yöneticileri,  Eğitimcilerin sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, geçmişe ait mirası geleceğe aktaran, kültürel birikime sahip, geleceği aydınlatan birer meşale olması da beklenir. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek, verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşünerek çalışmalarınıza bu doğrultuda devam edeceğinize inanarak özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.

Bu düşünce ve inançla hizmetlerin en kutsalını üstlenmiş fedakâr yöneticilerimize bu eğitimin faydalı olmasını diliyorum.

Kahveci, Şeyh Edebâli’nin Osman Gâzi’ye Nasihatini katılımcılarla paylaşarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Şeyh Edebâli’nin Osman Gâzi’ye Nasihati

Ey oğul, artık Bey’sin! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Güceniklik bize, gönül almak sana.  Suçlamak bize, katlanmak sana. Âcizlik bize, hoş görmek sana. Çatışmalar, anlaşmazlıklar bize, adâlet sana.  Kötü söz, şom ağız, haksız yorum bize, bağışlamak sana. Bölmek bize, bütünlemek sana…

Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelâmlısın! Amma bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen,  öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Sabah rüzgârlarında savrulur gidersin. Daima sabırlı, sebatlı ve irâdene  hâkim olasın.

Unutma ki, dünya sandığın kadar büyük değildir. Bütün sırlar; bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak  senin şecaat, fazîlet ve irfânınla fethedilip gün ışığına çıkacaktır.

Ey oğul! Sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma; insanı yaşat ki, devlet yaşasın!

Ey oğul! Ananı, atanı say! Bereket büyüklerle berâberdir. Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. Azminden dönme, çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bil. Her işin gereğini vaktinde yap. İnsanları yaşat ki, devlet yaşasın! Açık sözlü ol. Her sözü üstüne alma. Gördün söyleme, bildin bilme. Sevildiğin yere sık gidip gelme. Muhabbetin kalkar, îtibârın olmaz. Üç kişiye acı: Cahiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene, hatırlı iken îtibârını kaybedene.   Unutma ki yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Ululanma, düşmanı hor görme, düşmanını çoğaltma, düşmanlığın başını da sonunu da sen belirle. Haklı  olduğunda mücâdeleden korkma! Bilesin ki, atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.  Ey oğul! İşin ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı. Allah yardımcın olsun…

Doç. Dr. Teoman Hekimoğlu da eğitimde yönetişim kavramının, katılımcı ve paylaşımcı bir anlayışa sahip olan ve geleceğe yönelik bakışa sahip yönetim anlayışı olduğunu kaydetti.

Hekimoğlu, “Sonuç ve hedef odaklı olaylara yönelmiş, vatandaşa hizmeti esas alan, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim biçimi hedeflemeliyiz. Çok iyi yöneticiler olmak durumundayız. Yönetici, işleri iyi yapar, lider ise iyi işler yapar. Bizler eğitimin liderleri olmak durumundayız" dedi.

Programın sonunda Abdulcelil Kahveci, eğitimci Doç. Dr. Teoman Hekimoğlu’na teşekkür ederek, hediye takdim etti.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com