Yolun yetersiz olduğu belliydi

Kırklareli’nin keşmekeşi, bitmez çilesi ve her gün büyüyen problemi trafik, yine kendini gösterdi. Kırklareli yeni Devlet Hastanesi’nin dün hizmete girmesi ile birlikte en önemli caddelerinden biri olan Namazgah Caddesi, sürücüleri canından bezdirdi
2007 yılından bu yana Kırklareli Üniversitesi ile birlikte hızla büyüyen ve üniversite şehri olma yolunda büyük adımlar atan Kırklareli, şimdi yeni hastane ile birlikte bir adım öteye geçiyor. 60 milyonluk dev yatırım ve 25 bin öğrenci çıtasına uyumsuz bir şekilde dizayn edilen yollar, şimdiden sürücülere zorlu dakikalar yaşattı.

Büyüme ile birlikte gelen sorunlarla başı dertte olan ilimizde, özellikle arap saçına dönen trafik her geçen gün vatandaşın canını daha fazla sıkıyor. Kırklareli’nin en işlek caddeleri arasına giren Namazgah Caddesi’nde yaşanan yoğunluk, trafiği kilitlemeye devam ediyor. Pazartesi günü bunun bir örneğiyle karşılaşan sürücüler, Namazgah Caddesi üzerinde araçların hatalı park etmesi sebebiyle yol kapanınca, cadde üzerinde kuyruklar oluştu. Her hangi bir alternatif yolu olmayan ve yolun yoğunluğu sebebiyle arkaları hemen dolan sürücüler ve hastalar bekleyiş içerisine girdi.
“Adım atamaz hale geldik”
Durumu gören vatandaşlar, işin artık çığırından çıktığını vurgulayarak; “Evlerimizin, işyerlerimizin önleri doldu taştı. Caddelerde adım atamıyoruz. Şimdide yeni moda kaldırımlara park etmek oldu. Duyarsız sürücüler hiçbir şeyi umursamıyorlar. Burada artık yaya trafiği yoğun olarak artacak ve hastaneye hastası olan insanlar ulaşım sağlayacak.
Üstelik bunların tüm uyarılara rağmen yapılması, işin ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi” diyerek sitem ettiler.
“Küçücük şehirde
istediğimiz yere gidemiyoruz”
Namazgah Caddesi üzerinde beklemek zorunda kalan sürücüler, trafik ve park probleminin yanı sıra birde bu durumun eklendiğini belirterek; “Küçücük şehirde trafik olması, alt yapı yetersizliğinin ne boyutta olduğunu gösteriyor. Hemen her noktada bir tıkanıklık, bir problem var. Bunun önüne geçilemiyor olması, gün geçtikçe büyüyen bir ilde ileriki dönemlerde ne yapılacağını sorgulatıyor. İnşallah buna bir çözüm bulunur. Bizler bu sıkıntıyı yaşamaktan gerçekten sıkıldık” ifadeleriyle durumu özetlediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol