İşte CHP: Yolsuzluk yapanı değil itiraz edeni görevden aldılar

Son dakika haberi... Taciz, tecavüz ve yolsuzluk olaylarıyla gündeme gelen CHP'de yolsuzluk yapan değil yolsuzluğa itiraz eden görevden alındı. Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde CHP'li Belediye Başkanı Bülent Öz’ün adı yolsuzluklara karışan eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Tarık Özkan’ı belediyeye memur olarak almak istemesiyle başlayan ve CHP’li meclis üyelerinin meclisi terk etmesiyle sonuçlanan gerginliğe CHP Genel Merkezi son noktayı koydu. Yapılan soruşturma sonunda İlçe Başkanı Harun Arslan görevden alınırken, iki CHP’li meclis üyesi disiplin kuruluna sevk edildi.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2021, 22:46 Güncelleme 25 Ocak 2021, 23:00
İşte CHP: Yolsuzluk yapanı değil itiraz edeni görevden aldılar

İÇİNDEKİLER

Taciz, tecavüz ve yolsuzluk olaylarıyla gündeme gelen CHP'de yolsuzluk yapan değil yolsuzluğa itiraz eden görevden alındı.

BELEDİYE İŞLERİNDEN RÜŞVET İSTEDİ
Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Çan CHP eski Gençlik Kolları Başkanı Tarık Özkan belediyenin organizasyon işlerine aracılık etme karşılığında ödenen paranın yarısını istediği WhatsApp yazışmaları ile ortaya çıkmmış ve olayın ardından partisinden ve belediyedeki halkla ilişkiler müdürlüğü görevinden istifa etmişti.

YENİDEN İŞE ALMAK İSTEDİ
Belediye Başkanı CHP'li Bülent Öz, Tarık Özkan'ı sözleşmeli memur olarak yeniden işe almaya kalkınca ortalık karıştı.


Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve adı yolsuzluklara karışan eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Tarık Özkan

Sabah'ın haberine göre duruma tepki gösteren CHP İlçe Başkanı ve belediye meclis üyeleri, meclis salonunu terk ederken Başkan Öz'ün geri adım atmayarak, Özkan'ı savunan ısrarcı tutumu kafaları karıştırmıştı.


Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve görevden alınan CHP İlçe Başkanı Harun Arslan

İLÇE BAŞKANI KARŞI ÇIKTI
CHP İlçe Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Harun Arslan, Belediye'ye personel alınmasının asla karşısında olmadıklarını, hatta desteklediklerini, ancak sözleşmeli memur olarak alınması planlan ismin şaibeler ile anılan, Çan CHP eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarık Özkan olmasından dolayı büyük bir rahatsızlık duyduklarını söylemişti.


Görevden alınan CHP İlçe Başkanı Harun Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte

GÖREVDEN ALINDI
Çan'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Genel Merkezi duruma el koydu. Genel Merkez, CHP Gençlik Kollarını Başkanı Tarık Özkan'ın Belediye'de memur olarak görev yapmasına itiraz ederek meclis salonunu terk eden Arslan'ı görevden aldı.