Netanyahu'ya yolsuzluk sorgusu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun polis tarafından başbakanlık konutunda sorgulanması bu kez 4 saat sürdü.

Netanyahu'ya yolsuzluk sorgusu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun polis tarafından başbakanlık konutunda sorgulanması bu kez 4 saat sürdü.

Sorgu, polis ve başbakanlık ofisinin mutabakatı ile yer ve saat tespiti yapılarak gerçekleştirildi. Bu, polisin Netanyahu'yu 6. kez sorgulayışıydı.

Netanyahu, "başından beri bir şey yok, çünkü ortada bir şey yok" diyerek savunmasını yaparken, sorgudan sonra da attığı tweetle, "bu sorgudan sonra da eminim ki bir şey yok, çünkü ortada bir şey yok" diye yazdı.

Netanyahu 3 değişik dosya nedeniyle sorgulanıyor:

Dosya no 1000: Kendisine verilen hediyeler (puro ve şampanyalar) rüşvet sınıfına girer mi girmez mi? (hediyeleri Netanyahu'nun zengin amerikalı iş adamı Miltsin vermişti)

Dosya no 2000, Netanyahu Moses dosyası: Başbakan Yediyot Ahronot sahibi Moses ile bir dizi görüşmelerde bulunmuş ve iddiaya göre bu görüşmelerde Netanyahu, seçim kampanyalarının etkilenmemesi için değişik teklifler ve baskılar uygulamıştı. Moses bu konuda iddiayı destekler bir beyanda bulunmadı.

Aslında Netanyahu, bütün görüşmeleri kaydetmiş ve bu dosya hakkında da yine aynı şeyleri söylemeye devam etmektedir: "Bir şey yok, çünkü bir şey yok..."

Dosya 3000- Denizaltılar dosyası: Almanya'dan, hem de İran sermayeli Thyssen Krupps firmasından alınan denizaltılar konusunda rüşvet iddiaları mevcut. Netanyahu'nun başı, bu alımı gerçekleştiren insanların ve satıcı firma temsilcisinin yakın çevresinden olmasıdır.

Netanyahu'nun rüşvet aldığını iddia eden yok aslında, sadece tanıklığına başvuruluyor. Ancak, eski danışmanlarından Ari Aro'nun devlet yararına itirafçı olması halinde olaylar farklı sonuçlar doğurabilir.

Polis, devlet kuruluşu olan ve denizaltılar olaylarında da adı geçen EAPC şirket ofislerine baskın gerçekleştirdi.

Netanyahu'ya yolsuzluk sorgusu - Resim : 1

Polis şirket bilgisayarlarında delil aradı.

Bu soruşturmada sorgulananlar ise şu şekilde:

Devlet adına itirafçı olan Miki Ganoir(Beyaz saçlı) ile danışman Tsahi Liber görülüyor

Soruşturmaya eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Merom Chainee de alındı.

ARAMA YAPILDI İDDİASI

Öte yandan Reuters'ın iddiasına göre, İsrail polisinin, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun resmi konutuna girdiği ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili arama yaptığı belirtildi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, iş adamlarından rüşvet ve pahalı hediyeler aldığı gerekçesiyle resmi konutunda 6. kez sorguya alındı.

Polis Netanyahu'nun, Arnon Milchan'ın da aralarında bulunduğu birçok iş adamından pahalı purolar, şampanya ve mücevher dahil olmak üzere rüşvet almasından şüpheleniyor. Ayrıca Netanyahu'nun iş adamı Milchan'a ABD vizesi almasına da yardım ettiği iddia edildi.

General Koresh Barnour'un Milchan başkanlığında yürütülen soruşturmada, Avustralyalı milyarder James Packer'ın, Netanyahu'ya sunduğu iddia edilen hediyelerin yanı sıra Netanyahu'nun eşi Sara'ya da verildiği iddia edilen hediyeler de iddialar arasında yer alıyor.

Odatv.com

arşiv