Yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara TAMAM

LEMİ ÇELİK

AKP iktidara gelirken üç Y ile iktidara geldi: Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar.

16 yıl boyunca ülkeyi yönettiler, maalesef yoksulluk bu dönemde arttı. 6,5 milyon işsiz var ve Türkiye ekonomik olarak kaosa gidiyor. Uyuşturucu kullanımı ve fuhuş bunların döneminde arttı. Gençler uyuşturucuya mahkûm edildi. Bunun önüne geçmek için bir çaba harcamadılar.

Dünya yasakları kaldırma yönünde adımlar atarken bizde tam tersi bir uygulama var. OHAL’den önce bile bu durum geçerliyken, OHAL’in gelmesiyle iyice arttı. Özgürlükler konusunda herhangi bir adım atılmazken, devamlı yasaklar geldi. Gazeteciler, akademisyenler tutuklandı. FETÖ’cüleri dışarıda tutarak söylüyorum, birçok akademisyen sebepsiz yere ihraç edildi. Ekmekleri elinden alındı. Medyaya baskı kuruldu. Yasama, yürütme ve yargıyı tek elde topladılar, yargı bağımsızlığını yok ettiler. Kendilerine biat eden kişileri hâkim ve savcı yaptılar. Biat etmeyenleri görmezden geldiler. Partili yargı dönemini başlattılar. Onlar gibi düşünmeyen kimseye bu hakkı vermediler. Meclis’i etkisiz hale getirdiler. Vekilleri tek adama bağladılar. Onun ağzından çıkan bir sözle hareket eden bir Meclis yarattılar. Tek adamın istediğine evet diyen, onun istemediğine hayır diyen bir Meclis çıktı ortaya. Yasamayı da, yargıyı da yürütmeye bağladılar. Üniversiteler devamlı baskı altında tutmaya çalışıldı. En son üniversiteler ikiye bölündü. Gençler günlerce buna karşı çıktı ama onları yine dinlemediler.

Bu iktidar zamanında belki de tarihin en büyük yolsuzlukları yapıldı ve kimse de hesap soramadı. Yolsuzluğu yapanlar ellerini kollarını sallayarak yaşayabiliyorlar. Bunun hesabını sormak isteyenlere sokaklarda biber gazıyla saldırıldı. Yolsuzluklar unutturuldu.

Kendilerine destek veren, kendilerine yalakalık yapan bütün spor camiasındaki önünü açtılar, onlara iş imkanı sağladılar. Bilgili mi, eğitimli mi diye bakmadılar, ahlâklı mı ahlâksız mı diye bakmadılar. Liyakati öne çıkarmadan tamamen yandaş olsun da nasıl olursa olsun anlayışıyla Türk sporunu batırdılar. Türk sporu hiç olmadığı kadar başarısız oldu. Yurtdışında getirilen devşirme sporcularla madalya almaya çalışıldı, sporcularımızın da büyük kısmı doping yaptı. Türk sporu dünyada itibarını ve güvenilirliğini kaybetti.

Türkiye’nin artık bütün bunlara dur demesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de artık yeter dememiz gerektiğini düşünüyorum ve TAMAM diyorum. Yolsuzluğa, yoksulluğa ve yasaklara TAMAM.