Aziz Dostlar önceki yazılarımda Dünyanın en tehlikeli bölgesinde yaşadığımızı,bu nedenle başımızdan dertlerin eksik olmayacağını yazmıştım. Zira Dünyada 3 kıt’ayı birbirine bağlayan başka ülke yok demiştim. Dünyanın en stratejik bölgesinde yaşamanın bedeli sürekli diken üstünde yaşamaktır Arkadaşlar.
Bundan yıllar önce ABD Dış işleri Bakanıydı Condalize Rıce söylemişti; 22 İslam Ülkesinin sınırlarını değiştirecek Büyük Ortadoğu Projesinden bahsetmişti. Biraz araştırıp değerlendirince Büyük Ortadoğu Projesi’nin İsrail’in güvenliği için hayata geçirilmeye çalışılacağını görmüştük.
Şimdi Şubat 2020 sonunda İktidar Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacıları serbest bıraktı. Ne gördük, ülkemizi terk etmek isteyenlerin çoğunun Afganlı,Pakistanlı,Afrikalı,İranlı,Iraklı ve Suriyeli olduğunu gördük. Peki AB kapısındaki Yunanistan ve Bulgaristan ne yaptı. Kapıları kapattılar, kendi ülkelerini geçiş merkezi olarak kullanmak isteyen sığınmacıların ,üzerine gaz sıktılar,ses bombası attılar. Neticede Suriyeliler ülkemizden ayrılmayı çok istemiyor gibi.
Avrupa Ülkeleri düşünecek taşınacak eninde sonunda belki toplamda 1 milyon sığınmacıyı kabul edecektir. Ancak nasıl kabul edeceklerini şayet basın aktarırsa göreceğiz. Bence hepsini tek tek sağlık kontrolünden geçirecekler, hastalıklı olanları kabul etmeyip belki de ölüme terk edecek. Yanı sıra hepsini tek tek istihbarat çalışmasından geçirecek. Belki de sadece teröristleri alacak, temiz olanları bırakacak. Neticede ülkemizi parçalayıp bölmeye çalışan Emperyalizmin maşası PKK’yı 40 yıldır ABD,İsrail ve Rusya’nın yanında Avrupalılar da desteklediler. Aslında kendi halkının sağlık ve selametini düşünen tüm yöneticiler benzer uygulamaları yapmalı.
Umarım bizde bir daha sığınmacı kabul edeceğimiz zaman benzer uygulamaları gerçekleştiririz. Yukarıda başlıkta belirttiğim gibi Arkadaşlar bizim Suriye ile 911 km. sınırımız var. Rusya’nın ya da ABD’nin kaç km. sınırı var derseniz. Onlar Suriye ile sınırdaş değil. Son dönemde aralarında anlaştıklarından artık emin olduğumuz ABD ve Rusya’nın yegane amaçları Suriye dahil Ortadoğu petrolüdür. Özellikle ABD’nin hedefi Arap Dünyasının ortasında tek başına kalmasın diye İsrail’in güvenliği ve geleceği için çalışmaktır.
Aslında tüm Dünya ülkelerinin neredeyse Çağın Vebası diyebileceğimiz Koronavirüs tehdidi ile mücadele verdiği bir dönemde bizim Suriye ile meşgul olmamız ne kadar doğrudur tartışılır ama 54 Şehit verdik. (Şehitlerimize Allah’tan Rahmet,gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.) Sonuna kadar gitmemiz gerekiyor artık.
Ama burada Suriye’de savaşırken içeride de nefret tohumları ekmeyi bir tarafa bırakıp gerçek anlamda birliği sağlamanın yolunu açmalıyız diye düşünüyorum. Arkadaşlar İnsanoğlu’nun en büyük özelliği düşünmesi ve sorgulamasıdır. Hepimiz aynı şeyi düşünür, aynı şeye inanırsak bizim hayvanlardan ne farkımız kalır. Bu nedenle kendimiz gibi düşünmeyenleri PKK İşbirlikçisi yada vatan haini ilan etmek ülkemizi parça parça etmeye çalışan emperyalistlerden başkasının işine yaramaz. Her kes birbirinin fikrine saygı göstermek zorunda Arkadaşlar. Dünyanın merkezinde birbirimizi sevmeden, kutuplaşmadan, birbirimizin kusurlarını hoş görmeden birliği sağlamamız mümkün değildir.
100 yıl önce 16 yaşında nişanlı bir genç kız iken 27 Mayıs 1919’da Yunan Askerlerinin Aydını işgal etmesi üzerine evdeki Mavzeri alıp kimseye bir şey söylemeden Çete Ayşe’nin yanında Yörük Ali Efe’nin yönetiminde Köşk Cephesi, Umurlu Cephesi demeden namusumuza göz diken Yunan Askerlerine kurşun sıkan “Milli Mücadelenin Tek Kız Efesi,Çiftlikli Çete Kübra Efe” 100 yıl öncesinden şunları söylüyor; “Biz hiç işgale uğrayacağımızı düşünmüyorduk,ama bir anda işgale uğradık. Gelecekteki insanlarımız da işgale uğramayız diye düşünmesinler. Bir anda uğrayabilirler. Bu nedenle genç kızlarımız bir elleriyle oya yaparken, diğer elleriyle silah tutmalıdır.” Diyor. Sabahattin Burhan Hocamızın kaleminden öğreniyoruz bu gerçekleri Arkadaşlar.
Demem o ki Arkadaşlar Ata Sözüdür malum;” Su uyur, Düşman uyumaz.” Şu halde kendi ülkemizde esir olmamak için çok dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Ne ABD ne Rusya varsa bize kendimizden fayda var Arkadaşlar. Ne yaparsak kendimiz yapacağız. El alemin S-400 ünden,Patriot’undan,F-35’inden bize fayda yok Arkadaşlar. Yemeyecez, içmeyecez, gerekirse aç yatacaz kendi savunma teknolojimizi kendimiz geliştirecez. Ama her şeyden önce Adalet Arkadaşlar. Yükü 83 milyonun üzerine adil bir şekilde paylaştıracağız. Bu da Atalar Sözüdür unutulmasın;”Biri yer,biri bakar,kıyamet ondan kopar.”
Arkadaşlar Mensubu olduğum Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Sayın Kenan Akçahanoğlu üyesi olduğumuz Watsap Grubunda Sağlık Bakanlığımızın Yeni Koronavirüs ile ilgili yayınlamış olduğu aydınlatıcı broşürü paylaştılar. Bu bağlamda ilk soru Yeni Koronavirüs nasıl bulaşır? = Hasta kişilerin öksürme yada hapşırmayla ortaya saçtığı damlacıkların, ortamdaki diğer bireylerin ağız, burun ve gözlerine temasıyla,damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin ağız burun ve göze dokunmasıyla bulaşabilmektedir.
Soru 2 Yeni Koronavirüs belirtileri nelerdir?= En çok karşılaşılan belirtiler, ateş, öksürük ve solunum sıkıntısıdır. Şiddetli vakalarda zatürre, ağır solunum yetmezliği ve ölüm gelişebilir. Yeni Koronavirüs’ün kuluçka süresi 2 ile 14 gündür.
Soru 3 Korunmak için neler yapılmalıdır?= Akut solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini azaltmaya yönelik öneriler Yeni Koronavirüs enfeksiyonu için de geçerlidir.
Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır.
Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır.
Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır.
Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır.
Devamı gelecek yazıda Arkadaşlar. Selam ve Saygılarımla.