Yokuş aşağı ilerleyen aracı böyle durdurdu

İzmir'de park halindeki aracın el freni boşaldı. Yokuş aşağı hareket eden aracı fark eden sürücü ani bir refleksle camı açık olan aracın içerisine atladı. Kahraman sürücü aracı güçlükle durdurdu. Bir çocuğun ezilme tehlikesi geçirdiği olay güvenlik kameraları tarafından saniye, saniye görüntülendi.

F5HABER F5HABER
Yokuş aşağı ilerleyen aracı böyle durdurdu

İzmir’in Karabağlar ilçesi Cennetçeşme Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir büfeye malzeme getiren Onur Kuzey, aracını yol kenarına park etti. İddialara göre, el freni boşalan araç yolda hareket etmeye başlayınca koşmaya başlayan Onur Kuzey, aracın camından içeri atladı ve herhangi bir kaza yaşanmadan aracı durdurmayı başardı.

Araç hareket halindeyken orada bulunan bir çocuk da son anda aracın altında kalmaktan kurtuldu. Onur Kuzey ise içine atladığı aracı durdurarak akan trafikte facianın önüne geçmiş oldu.

“ÇOCUĞA ZARAR GELMESİN DİYE YAPTIM”

Olay anında aracın önündeki çocuğu fark ettiğini ifade eden Kuzey, “Aklıma bir şey gelmedi o anda. Aşağıdan dolmuş mu geliyor kamyon mu geliyor düşünmedim. Benim de çocuklarım var. O yüzden o çocuğu arabanın önünde görünce arabayı durdurmak istedim. O çocuğa zarar gelmesin diye yaptım bunu. Çok şükür çocuk sıyrıldı ve kurtardık. Bu olmayacak bir şey aslında ama freninin teli kopmuş. Serviste baktılar. Aşınmış ve burada kopmuş. Çok şükür kaza olmadı, kimse yara almadı” diye konuştu.

Olası bir facianın eşinden dönüldüğü o anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, hafif ticari aracın akan trafikte bir anda hareket ettiği ve bir çocuğun minibüs ile araç arasında kalmaktan son anda kurtulduğu, sürücünün içine atlayarak aracı durduğu görüldü.

SONRAKİ HABER