Yoksulluk nedeniyle koruma ve bakım altına alınan çocuk sayısı yüzde 71 arttı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre yoksulluk nedeniyle koruma ve bakım tedbiri alınan çocuk sayısı 2014'te 80 bin 375 iken bu rakam 2016'da 137 bin 415'e yükseldi. Yoksulluğun vurduğu çocuk sayısında yüzde 71 artış gerçekleşti. AKP'nin "zenginleşme" yalanını paramparça eden bu rakamlar, aynı zamanda AKP'nin "yoksulluğu sadaka…

Haber Merkezi

AKP'li yıllarda yoksulluk en çok çocukları vurdu.

Hükümet yetkililerinin iddia ettiği gibi ülkede sosyoekonomik düzey ve refah artmadı, aksine bakanlıkların resmi rakamlarına göre yurttaşlar her geçen gün daha da yoksullaştı. Borca bağımlı bir yaşam sürdürmek zorunda bırakılan yurttaşlar, geride bıraktığımız yıllarda her geçen gün yoksulluğa daha da mahkum edildi. 

Binlerce aile, yoksulluk ve işsizlik nedeniyle çocuklarının yaşamlarını en düşük düzeyde bile sürdürmediklerinden, çaresizlik içinde çocukları için koruma ve bakım tedbiri talep ettiler. Aile ve Ssoyal Politikalar Bakanlığının 2016 Faaliyet Raporu'na yansıyan rakamlar, içler acısı tabloyu gözler önüne serdi. Raporun 75. sayfasında yer alan tabloda 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yoksulluk nedeniyle bakım ve koruma tedbiri alınan çocuk sayısına yer verildi. 

İŞTE O TABLO

RAKAMLAR HER GEÇEN YIL ARTTI 

Korunma, yardım ve bakıma muhtaç çocukların sayısı 2014 yılında 80 bin 375 iken, 2016 yılında bu sayı 137 bin 415’e yükseldi. Son yıllardaki bu artışın en önemli nedenleri arasında işsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizlik yer aldı.  

AKP YOKSULLUĞU SADAKA POLİTİKASIYLA ÖRTMEYE ÇALIŞTI

Yoksulluktan dolayı temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı il müdürlüklerine başvuran bu kişilere ve ailelerine ekonomik yardım ve destek sağlandı. Bu desteklerle ailenin parçalanmadan bir arada yaşamasına çalışıldı.

AKP politikaları nedeniyle her geçen yıl daha da derinleşen yoksulluk, yine AKP tarafından "sadaka politikalarıyla" gizlenmeye çalışıldı. Miting meydanlarında anlatılan gösterişli kalkınma tabloları, acı bir gerçek olan yoksulluğu örtmeye yetmedi. İnsanların bir kısmının yoksulluk sınırında, bir kısmınınsa açlık sınırında bir yaşam sürmeye çalıştığı Türkiye'de, gizlenemeyen tek gerçeğin yoksulluk olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu. 

AKP'NİN ZENGİNLEŞME YALANI! 

Rakamlarla sabit olan gerçek, Türkiye’de yaşayan vatandaşların giderek daha fazla yoksullaştıkları gerçeği... Ancak hükümet yetkililerinin açıklamalarına bakılırsa refah artmakta, borçlar ödenmekte, zenginlik yaygınlaşmakta... "Zenginleştik" diyenlerin üzerini örttüğü yoksulluk ise artık saklanamayacak kadar yaygın ve aleni... Binlerce aile, çocuklarının en temel ihtiyaçlarını karşılayamamakta, doyuramamakta, giydirememekte... Bu nedenle de devletten, çocuklarının koruma altına alınarak bakılmasını talep etmekte. "Zenginleşen" ailelerin çocukları han, hamam, gemicik sahibi olurken; yoksullaşan ailelerin çocukları ise çocuk yuvalarında, yetiştirme yurtlarında veya ailelerinin yanında bakılabilmek için korunma, yardım ve bakıma muhtaçlık için sıraya girdikleri görülmekte... 

Acı gerçek: Hükümetin halka pazarladığı refahta değil, çocukları için koruma kurumlarına başvuran annelerin gözyaşlarında gizli!