Haberler

10 Liradan 200 Lira Yapıp Bankaları Dolandırdılar

Güncelleme:

10 liralık banknotların belirli parçalarını kullanarak sahte 200 liraları ATM'lere yatırıp daha sonra yakınlarına bu paraları çektiren şüphelilerden ikisi yakalanarak tutuklandı. Emniyet çıkışı şüphelilerden birinin, "Enflasyonu düşürecektik, bırakmadınız" demesi şaşkınlık yarattı.

Mersin'de 10 liralık banknotların belirli parçalarını kullanarak hazırladıkları sahte 200 liraları ATM'lere yatırıp bankaları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ATM'lere sahte para yatırmak suretiyle bankaların dolandırıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, şüphelilerin ATM'lere sahte banknotlar yatırmak suretiyle hesaplarında biriken paraları, Mersin, Gaziantep, Amasya ve Kayseri'deki tanıdıklarına çektirdiklerini belirledi.

ÇOK SAYIDA SAHTE BANKNOT ELE GEÇİRİLDİ

Zanlıların kimliklerini tespit eden polis, kentteki çeşitli adreslere düzenlediği operasyonda K.G. ve S.O. ile onlara yardım ettiği ileri sürülen iki şüpheliyi gözaltına aldı, aramalarda çok sayıda sahte banknot ele geçirildi.

ŞÜPHELİLERİN İKİSİ TUTUKLANDI

K.G. ve S.O'nun, orijinal banknotların parçalarından ATM'lerin algılayamayacağı şekilde sahte banknotlar yaptıkları sistem kurdukları tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.G. ve S.O. tutuklandı, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"ENFLASYONU DÜŞÜRECEKTİK, BIRAKMADINIZ"

Emniyet çıkışı K.G.'nin, "Kolay değil ha, 3 yılımızı verdik. Enflasyonu düşürecektik, bırakmadınız" demesi ise dikkat çekti.

Şüphelilerin kullandığı paralardan görüntüler;

Kaynak: AA / Güncel

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Emniyet Müdürlüğü Kayseri Mersin Haberler

500

Yorumlar (61)

ferhat:

saygı duyarım. sonuçta cebe attıkları vatandaşın vergisi değil bankaların bizden tırtıkladığı vergiler.

46
6
yanıtYanıtla
azad:

o paralar vatandaşın bankaya yatırdığı paralar asgari ücretle çalışan işçinin maaşları banka kendi parasını bankamatiğe koymaz vatandaşın parası ama senin beyin nası beyinse artık 10 kişi de like basmış gülsem mi ki neyse

yanıt7
yanıt18
Sokaktaki adam:

Bu arkadaşlardan devletin faydalanması lazım. . 1 dolardan 100 dolar üretip amerikadaki bütün atm lerden para çekerek bütçe açığını kapatabiliriz ancak :)

49
0
yanıtYanıtla
NFK:

Abi bu adamları değerlendirecen işte. .

46
2
yanıtYanıtla
zzz:

skıysa yakala filmindeki gibi degerlendircen aynen :D

yanıt2
yanıt0
KARAKARTAL:

GENÇLERİN ÖNÜNÜ ACIN BELKİ DOLAR DÜŞER :)

38
1
yanıtYanıtla
TAHA TAHSİN:

BU ADAMLARIN ALDIKLARI ZEKALARININ ÜRÜNÜ OLDUĞU İÇİN HAKKEDİLMİŞ KAZANÇ OLABİLİR GİBİ GELİYOR BANA

19
16
yanıtYanıtla
TEST BiR Kiii TEST:

Adamlara madalya verilmeli, ekonomist olmadiklari halde enflasyonu düsürebileceklerini iddia etmisler. Bakan filan yapilmalarina da gerek yok, bence bir sans verilmeliydi.

33
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

oyun bu itleri vatan dusmanlarini

3
30
yanıtYanıtla
Ercan:

Koyunlar MAKARNA''yı yemedi. . .

15
17
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title