Büyük Torbalı

Yoğunluk bitmiyor!

Kimlik yenileme işlemi için gelenler nedeniyle uzun kuyruklar olan Torbalı İlçe Nüfus Müdürlüğünde ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşlardan dolayı yeniden yoğunluk başladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yoğunluk bitmiyor!
301 Görüntüleme
19 Ağustos 2019 - 14:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ülkemizde 2017 yılında 81 il de eş zamanlı olarak uygulamaya konulan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesiyle başlatılan kimlik yenileme işlemi devam ediyor. Eski kimliklerin yerine banka kartı büyüklüğün de çipli kimlik kartlarına geçilmesini diğer dünya ülkeleri de uygulamıştı. Eski kimliklere göre pek çok avantajı olan yeni çipli kimliklerin yenileme işlemi devam ediyor. İlçede bir dönem kimlik yenilemek isteyenlere bir ay sonrasına kadar randevu verilirken günlük kurumda 300 den fazla işlem yapılıyordu. Kimlik yenileme işlemiyle her gün onlarca kişinin geldiği kurumda ehliyet yenileme işleminde yoğunluk olmaya başladı.
BİR GÜNDE 75 İŞLEM YAPILDI
Nüfus artışı ile beraberinde hiç kuşkusuz ilçede hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlem sayısını da bir hayli artırırken, bu yoğunluk rakamsal verilerde de kendini gösterdi. Hükümet konağı ikinci katında vatandaşlara hizmet veren Torbalı İlçe Nüfus Müdürlüğü diğer bölge şubelerini verdiği hizmet ile geride bırakarak çalışmalarına devam ediyor. Kurumda iki ay önce biten kimlik yenileme işleminin ardından son ehliyet yenileme işlemi başladı. Eski ehliyetlerini yeni tip ehliyetlerle değiştirmek isteyen kurumun yolunu tutarken hafta içinde günlük ehliyet yenileme işleminin sayısının 75’in üzerine çıktığı öğrenildi. Diğer yapılan işlemlere kıyasla daha detaylı prosedürleri olan ehliyet yenileme işleminde sahte beyanların önüne geçilmesi amacıyla titizlikle işlerini yapan Torbalı İlçe Nüfus Müdürlüğü personeli dolandırıcılara da göz açtırmıyor. Şuana kadar sahte belgelerle ehliyet işlemlerini yaptırmaya çalışanların polise yakalanmasını sağlayan şube çalışanlarının ehliyet yenilemedeki yoğunluğunun devam etmesi bekleniyor.
YENİLEMENİN ZAMAN SINIRI YOK
Yaz aylarında sürücü belgesi alanların sayısının artmasıyla Torbalı İlçe Nüfus Müdürlüğündeki ehliyet işlemleri için gelenlerin sayısındaki artışı etkilediği tahmin ediliyor. Kurumdan yapılan ehliyet ve kimlik yenilemesi için her hangi bir son tarihin olmadığı öğrenildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web