SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, UEFA Avrupa Ligi'nde Bir Üst Tura Yükseldi.. 1-0

0
Güncellendi - 2019-08-04 03:36:35
YMS, UEFA Avrupa Ligi'nde Bir Üst Tura Yükseldi.. 1-0
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi rövanş karşılaşmasında Slovenya'da Olimpija Lujbjana ile karşı karşıya geldi ve kendi sahasında 2-2 berabere kaldığı rakibini, Jahovic'in 77. dakikada kaydettiği golle 1-0 mağlup ederek, 3. ön eleme turuna yükseldi. Karşılaşmada rakip takımdan Cekiçi 38. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalırken, 39. dakikada Robin Yalçın'ın kaydettiği nizami gol hakem tarafından sayılmadı. 58. dakikada Bifouma'nın vuruşu da direkten döndü. Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle de yaptığı 2 kritik kurtarışla, gelen turun önemli isimlerinden biri oldu. Yaklaşık 10 bin seyircinin bulunduğu stadda 60 dolayında Malatyalı taraftar da maçı izledi.

Sergen Yalçın, ilk maçın 11'ine göre biri mecburi olmak üzere 3 değişiklik yaptı. Genç teknik adam, Malatya'daki karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Donald'ı yedeğe çekti. Sakatlığı bulunan Teenage Hadebe kadroya alınmazken ilk maça 11'de başlayan Nuri Fatih Aydın da 18 kişilik kadroya giremedi.

Yalçın, bu futbolcuların yerine Robin Yalçın, Mustafa Akbaş ve Rahman Buğra Çağıran'ı oynattı.

Sarı-siyahlı ekibin yedek kulübesinde Ufuk Ceylan, Gökhan Töre, Eren Tozlu, Ahmed Ildiz, Berk Yıldız, Mitchell Donald ve Guilherme yer aldı.

Olimpija Ljubljana-Yeni Malatyaspor maçının hakem ve takım kardoları şöyle.

Stat: Stozice

Hakemler: Filip Glova, Frantisek Ferenc, Peter Kocav (Slovakya)

Olimpija Ljubljana: Vidmar, Boakye, Samardzic, Bagnack, Jurcevic, Tomic, Suljic (Dk. 16 Menalo), Putincanin (Dk. 87 Brkic), Savic (Dk. 68 Valencic), Vukusic, Çekiçi

Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina, Mustafa Akbaş, Erkan Kaş (Dk. 69 Eren Tozlu), Murat Yıldırım (Dk. 60 Guilherme), Robin Yalçın, Bifouma, Rahman Buğra Çağıran, Fofana (Dk. 61 Gökhan Töre), Jahovic

Gol: Dk. 77 Jahovic (Yeni Malatyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 38 Çekiçi (Olimpija Ljubljana)

Sarı kartlar: Dk. 12 Erkan Kaş, Dk. 19 Mustafa Akbaş, Dk. 25 Murat Yıldırım, Dk. 45+1 Fofana, Dk. 90+3 Farnolle, Dk. 90+7 Eren Tozlu (Yeni Malatyaspor), Dk. 28 Samardzic, Dk. 72 Vidmar, Dk. 89 Valencic (Olimpija Ljubljana)

Dakika 3: Yeni Malatya atağı cezasahasının sol köşesi önünde faulle kesildi. Atışı Rahman Buğra kullandı. Bu futbolcu direkt kaleye çok kötü bir şut çıkardı, üstten aut.

Dakika 9: Orta sahadan kaptırılan top Olimpija atağına dönüştü. Sağdan gelişen atağı Rahman Buğra faulle kesti. Serbest atıştan gelen topu Farnolle rahatlıkla kontrol etti.

Dakika 10: Yeni Malatyaspor sağdan tehlikeli geldi. Bifouma cezaalanına girdi, ancak çok kötü bir pas çıkarınca, rakip defans tehlikeyi önledi.

Dakika 12: Yeni Malatya yine ataktı. Robin sağdan girdi ve ortaladı. Kale önünde defansı aşan topa müdahale etmek isteyen Erkan Kaş, rakibine faul yaptı ve sarı kart gördü.

Dakika 14: Yeni Malatyaspor yine ataktı. Sağdan topu süren Chebake, cezasahasında 4 arkadaşı olmasına rağmen, direkt kaleye vurdu. Top üstten auta giderken, kulübedeki Sergen Yalçın bu futbolcunun arkadaşlarına pas atmamasına sinirlendi.

Dakika 17: Jahovic'in şutu üstten auta gitti.

Dakika 20: Yeni Malatya atağı tehlike yarattı. Soldan Fofana topu cezaalanına ortaladı, Jahovic kafaya yükseldi ancak vuramadığı top auta çıktı.

Dakika 21: Vukuvic topu sürdü, Yeni Malatya cezasahasına girdi ve sağ çaprazdan vurdu. Yumuşak gelen topu Farnolle yatarak aldı.

Dakika 25: Olimpija atağında Menalo'nun şutunda Erkan Kaş'a çarpan top kornere çıktı. Sonuç yok.

Dakika 29: Ev sahibi takım kalesine 30 metre mesafede kazanılan serbest atışı Erkan Kaş kullandı. Bu futbolcunun cezaalanına gelen topuna Robin Yalçın kafayı vurdu. Top kalecide kaldı.

Dakika 32: Soldan kazanılan serbest atışı Rahman Buğra kullandı. Defans gelen topu kornere çeldi. Rahman Buğra'nın korner atışından gelen topa Chabeke vurdu. Üstten aut.

Dakika 38: Murat Yıldırım, Cekiçi tarafından atak hazırlığında iken yere indirildi. Hakem, Cekiçi'ye 2. sarı kartın artından kırmızı kartı gösterdi ve bu oyuncuyu saha dışına gönderdi.

Dakika 39: Murat'a yapılan faul nedeniyle verilen serbest vuruşu Rahman Kullandı. Gelen topa yükselen Robin kafayı vurdu. Top filelerle buluştu, ancak hakem iki rakibinin arasında topa vuran Robin'in faul yaptığı gerekçesiyle, golü vermedi. Hakemin kararına Yeni Malatyasporlu futbolcular uzun süre itiraz ettiler. (Aşağıdaki fotoğrafta)

Dakika 42: Robin cezasahasında kaleye vurdu. Yandan auta giden topa kaleci uçtu. Ancak dokunmamasına rağmen hakemin kararı korner oldu, atıştan sonuç yok.

4. Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Dakika 47: Yeni Malatya sağdan Chebake ile atağa kalktı. Bu futbolcunun vuruşunda defansa çarpan top korner. Rahman Buğra atışı kullandı, ancak hakem cezasahasında Mina'nın faul yaptığı gerekçesiyle atağı durdurdu.

Dakika 51: Chebake yine sağdan cezasahasına ortaladı. Rakibe çarpan top korner. Yine Rahman Buğra kullandı, sonuç yok.

Dakika 58: Bifouma, sağdan defansın arkasına atılan topla cezasahasına girdi, çaprazdan kaleye yaklaştı ve vuruşunda top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Dönen top yeniden Yeni Malatya atağı oldu. Cezasahasına giren Jahovic topa vurmakta gecikince, rakip defans tehlikeyi önledi.

Dakika 60: Yeni Malatyaspor'da Murat Yıldırım'ın yerine Guilherme, Fofana'nın yerine Gökhan Töre oyuna dahil oldular.

Dakika 63: Guilherme ortaladı, Yahovic kafayı vurdu, yandan aut.

Dakika 64: Sakatlanan Erkan Kaş oyundan çıkarken, Yeni Malatyaspor 10 kişi kaldı.

Dakika 65: Olimpija sağdan atak geliştirdi. Sağdan ortalanan topa Vukucic 6 pas içerisinde Farnolle ile karşı karşıya iken kafayı vurdu. Farnolle üzerine gelen topa müdahale etti ve mutlak bir golü önledi.

Dakika 68: Gökhan'ın sağdan pasından gelen topa Rahman Buğra çok kötü vurdu, aut.

Dakika 69: 64. dakikada sakatlanan ve oyundan çıkan Erkan Kaş'ın yerine Eren Tozlu oyuna dahil oldu.

Dakika 70: Rakip takım konraatak geliştirdi. Menalo'yu Rahman Buğra kornerle durdurdu. Bu anlarda Yeni Malatya defansı tehlikeyi uzaklaştırmakta güçlük çekince, rakip 2 korner atışı daha kazandı. Ancak sonuç alamadı.

Dakika 76: Gökhan Töre sağdan çizgiye indi, ortaladı. Gelen topu Jahovic geriye çıkardı. Guilherme'nin aşırtma denemesi sonuçsuz.

Dakika 77: Yeni Malatyaspor'un golü geldi. Bu dakikada sağdan Gökhan Töre topu sürdü, cezasahasına pasını çıkardı. Topa yükselen Jahovic, kafayla kaleye yönlendirdi ve golü kaydetti: 0-1

Dakika 84: Yeni Malatyaspor sağdan Guilherme ile atak geliştirdi. Bu futbolcudan gelen topa Robin vurdu, defansa çarpan top korner.

Dakika 86: Rakip takım bu dakikada gole çok yaklaştı. Sağdan ortalanan topa 6 pas sağ çaprazında Vukucic ayakla dokundu. Kaleci Farnolle yine çok kritik bir mücadele ile gole izin vermedi.

Dakika 89: Guilherme faulle durduruldu.

4. hakem oynanmamış süre olarak 7 dakikayı işaret etti.

Dakika 90+1: Rakip atak Chebake'nin söktüğü topla Yeni Malatya kontraatağına dönüştü. Sağdan topu süren ve cezasahasına giren Chabake çok kötü bir pas çıkarınca, rakip defans topu uzaklaştırdı.

Dakika 90+5: Olimpija'nın kazandığı korner atışı için, kalecileri de Yeni Malatya cezasahasına geldi. Kullanılan atışta topu Mina kontrol etti ve sürdü. Soldan koşu yapan Bifouma'ya pasını attı. Bu futbolcu, kale boş durumdayken topu sürdü, ancak çok kötü vurup, boş kale yerine auta gönderdi.

Dakika 90+6: Yeni Malatyaspor, Jahovic ile akıl almaz bir gol kaçırdı. Yeni Malatya atağında Gökhan'ın pası uzak direkteki Jahovic'in önüne geldi. Bu futbolcu 6 pas önünde boş kaleyle karşı karşıya iken, çok kötü vurup topu üstten auta göndererek adeta saç baş yoldurdu.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükseldi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA, Slovenya

FOTO: Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabından Olimpija Lujbjana'yı 1-0 yenerek Avrupa Kupası dışına ittiği maç sonrası paylaştığı fotoğraf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Mehmetbb (4 yıl önce)
    Kulübümüzü tebrik ederim. Bu zaferi takımımızı, futbolcularımızı, yönetimimizi sürekli eleştiren içimizdeki İrlandalılara armağan ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • asayiş (4 yıl önce)
    Haraç çetelerine dikkat edilmeli kurşunlanma olayı halen unutulmadı!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Daha bizim futboldan anlamayan kör cahiller başkanı eleştiriyor.. ya akılları tutulmuş yada menfaatlerine ters. Adil başkan gibi tek bir başkan gösterin şu ülkede
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat Yamacı (4 yıl önce)
    Zaten maçın favorisi Malatya idi. Rakip teknik direktör de aynı kanıda ve defalarca kez bunu dile getirmiş idi. Elenme iz sürpriz olacaktı. Sürpriz olmasına izin vermedik. Bunun için teknik heyet ve futbolcuları tebrik ediyorum. Lakin transfer şart. Muhakkak transfer yapmamız gerekiyor. Bu kadro ligde başarılı olamaz. Alternatifsiz ve başarısız bir kadro. Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat doğru söylüyorda kaç transfer hangi mevkilere olmalı önerebileceğin futbolcu varmı ? Yazarsan iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernek (4 yıl önce)
    HARIKASINIZ MALATYAM AMMA SAYIN BAŞKAN PERŞENBE UFA PAZARA LIG MAÇI HANGI KADROYLA LIGE ASILACAKSINIZ KADRO GENIŞ VE IYI FUTBOLCULARIN OLMASI LAZIM YOKSA LIG SONU DÜŞEN ÇOK TAKIM GÖRDÜK ALLAH KORUSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    T E B R İ K L E R MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Abuzer (4 yıl önce)
    Her şeyi eleştiren yonetimi yerden yere vuran tatlı su taraftarlarına gelsin bu galibiyet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (4 yıl önce)
    Tebrikler Malatyam! Yalnız eksiklerimiz çok yönetim bir an önce sol bek ön libero forvet ve kaleci almalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 'la gardas macı demekki izlememişsin be kaleci diyon sen farnolle dün macı aldı forvet demissin jahovic 2 maçta 2 gol atti ön libero demissin murat yıldırım robin yalçın top geçirmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • sol bek ve kaleci alındı
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    YENİ MALATYASPORUMUZU CANDAN TEBRİK EDERİM. BU AVRUPA GALİBİYETİNİ TAKIMIMIZI VE BAŞKANIMIZI SÜREKLİ ELEŞTİREN İÇİMİZDEKİ İRLANDALILARA ARMAĞAN EDİYORUM. AFİYETLER OLSUUNN...
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Adil gevrek sayin basķan kadro yetersiz acil sol bek önlibero ve forvet gerekli partizani elersen buyuk gelir elde edilecek lutfen 3 iyi transferr
    0
    0
    Yanıtla
  • Müslüm (4 yıl önce)
    Y.Malatyaspor ; slovenya olimpija LJ. ve irlandalıları eledi. Sırada partizan var. Tüm futbolcular canla başla oynadı.Yebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırıncı Enzo (4 yıl önce)
    Değişime gel.Maçtan sonra TRT de Sergen hocanın beyanatıdır “bugün iki ön liberoyla oynamak zorunda kaldık bu istediğimiz bir şey değildi” dedi.3 ön libero ile oynadığımız on numarayı bile ön liberodan devşirip oynattığımız günlerden iki ön liberoya çok diyen bir anlayış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel yorum. Demek istoyorki Sergen hoca saldır saldır hep saldır ..Herkez kombine alsın arkadaşlar 100, 300,500 liraya kombine alınıyor. Partizan çok güçlü rakip bizden çok iyiler hayırlısı olsun. Forma ve kombine ile destek verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Lo lo Abuzer sesim geliyir mi her yorumun kötü kernejli ile senin arada Mehmet Can da var . Zamanla iyi olacağız . Partizan çok güçlü rakip bizim çok üzerimizde . Bu türü geçip bizi gururlandırdı takımımız . Malatyalı sadece Malatya takımı tutar. Tebrikler .
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (4 yıl önce)
    Partizan sıradaki inşallah onuda eleriz seyirci inşallah artık maça gider
    0
    0
    Yanıtla
  • yms'li (4 yıl önce)
    Ayaginiza kafaniza saglik cok iyi macti onumuzdeki maclarda basarilar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür Dinçer (4 yıl önce)
    Kalecimiz Farnolle, bu gece şerefsiz sözde taraftarlar tarafından ırkçı tezahüratlara maruz kalmış ve maçın ardından soyunma odasında göz yaşlarına boğulmuş. Büyük geçmiş olsun Fabian.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Bifuma Bu formu ile ancak yedek olur , daha Gökhan ve Guilherme gelecek .Robin Yalcin kusursuz oynadi Donald formunu bulursa iyi ikili olur .iyi bir golcü sart jahovici yedek birakabilecek Umut nahir iyi olur du sartlar uyarsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44FFM (4 yıl önce)
    HERŞEYE REĞMEN SERGEN HOCA VE OYUNCULAR HEPINIZE ÇOK ÇIK TEŞEKÜRLER
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (4 yıl önce)
    Yeni bir kadro ve halen transfer sezonunun devam ettiği bir zamanda ligler başlamadan böyle bir maçı almak gerçekten zor.Başta sergen yalçın hocamızı ve tüm takımımızı canı gönülden tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (4 yıl önce)
    Helal! sana Malatya,Eleştiriciler dilinizi mi yuttunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Son paslari iyi yapabilsek sonuc daha da farkli olabilirdi..zaman gectikce takim daha iyi olacak..ins gruplara kaliriz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz ÖZCAN (4 yıl önce)
    Siz yeterki isteyin bravo takımımıza inşallah gruplarda kalacağız başarıların devamını diler emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu gurur Ülkemize hayırlı olsun. ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Bu maçta göründü ki Malatya’nın en büyük kazanımı Gökhan töredir Sergen hoca futbolcuların kulağını çekmesi lazım bir tane orta ceza sahası içine doğru dürüst düşmedi zaten düşen de gol oldu o yine de bütün futbolcuların eline yüregine sağlık hepsi canla başla mücadele etti İnşallah ikinci turu da geçip yolumuza devam ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle en iyisi Gökhan. Paslar isabetli ve atak.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Hocaya.oyunculara.emegi.gecenlere.tesekkurler. Amerikadan.selamlar.malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Adanada bir Malatyalı (4 yıl önce)
    Helal olsun,güzel mactı..tebrikler ve başarılar,Malatyam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Abi bifouma yı gönderin, rahman buğra gönderin... Son dakika nasıl bir şuttu o ya boş kale... Disiplin yok, istek yok, kimse oynamak istemiyor kesin futbolcular parasını almadı diye bunu yapıyor kesin... Ayrıca her sezon öncesi hep böyle sıkıntı oluyor bence ali ravcı ya da onun gibi birisi hep takımla uğraşıyor teknik direktörü gönderip kendi gelsin diye takıma bak ya bu ne hal böyle..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Cengiz (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Şaka gibisin.Bir anda gönderdin bir anda aldın bu işler senin kafana göre olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • gel sen oyna
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    selamlar, aşırı karamsarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur Malatya44 (4 yıl önce)
    Sergen hocam kaleyi gören vursun. Niye şut çekmez bu oyuncular..
    0
    0
    Yanıtla