YKS maratonu başladı

Yüzbinlerce adayın büyük bir heyecanla beklediği gün geldi çattı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılıyor. İlk sınav bugün gerçekleştirildi. 
 
2019 Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15’de başladı ve 135 dakika sürdü. Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri binaların önünde hazır bulundu.
 
Sınav için içeride ter döken adaylara, aileleri dışarıda Kur'an okuyarak ve dualar ederek destek verdi. 
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylardan kimliğini kaybeden veya yeniden çıkarmak isteyenlerin mağduriyetini gidermek amacıyla hafta sonu nüfus müdürlükleri de açık tutuldu.
Sakarya'da kimliklerini kaybeden ve kimliklerinde resim bulunmayan adaylar, sınav salonuna alınmayınca nüfus müdürlüklerine koştu.
Adaylar, nüfustaki işlemlerinin ardından sınava girebildi. 
 
Öte yandan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise yarın saat 10.15’de başlayacak ve 180 dakika süresi olacak. Aynı gün saat 15.45’te de 120 dakika sürecek Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Sınavlara, sınavın başlama saatini geçiren hiçbir aday alınmayacak. Adayların, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde hazır bulunmaları istendi. 



4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]