29-Mart-2024 16:21:53

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Yine rekor kırdık

Yine rekor kırdık

Dün gece termometreler Gerede’de sıfırın altında 26,1 dereceyi gördü.

Soğuğuyla ünlü olan Gerede ilçesi, dün gece en soğuk günlerinden birini yaşadı. Akşam saatlerinden sonra titreten ayazın etkisi gece saatlerinde termometreleri sıfırın altında 26,1 dereye kadar geriletti. Bu derece ile 2021 yılında yeniden rekor kıran Gerede, Türkiye’nin en soğuk 2. yerleşim yeri oldu. Gerede’yi Sivas’ın Altınyayla ilçesi, sıfırın altında 26,3 derece ile geçerek Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri olarak kayıtlara geçti.

Hava açıyor

Karlı bir haftanın ardından yarından itibaren Gerede’de kar yağışı sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen verilere göre, bugün yaşanan kar yağışından sonra Cumartesi günü güneş yüzünü gösteriyor. Yarın gündüz  eksi 2, gece ise eksi 14 dolaylarında sıcaklık olacak. Pazar günü gündüz 1 dereceye çıkacak sıcaklık gece ise yine ayazın etkisiyle eksi 14 drece dolaylarında seyredecek. Cumartesi ve Pazar günleri için zirai don uyarıları yapıldı.

Haftanın ilk günü gündüz 2 derece dolaylarında olacak sıcaklık, gece eksi 9 derece olacak. Haftanın ilk günü kar yağışı beklenmiyor. Salı günü gündüz 4 dereceye çıkacak sıcaklık gece eksi 8 dereceyi görecek. Çarşamba günü de yine Salı gününde olduğu gibi sıcaklık 4 derece ile eksi 8 derece dolaylarında seyredecek. Perşembe günü gündüz sıcaklığı 1 dereceye düşüyor. Gece sıcaklığında değişim görülmüyor. Cuma günü yeniden gündüz sıcaklığı 4 dereceye çıkıyor. Gece sıcaklığı ise eksi 8 derece dolaylarında seyretmeye devam edecek. Cumartesi günü gündüz sıcaklığı 6 dereceye çıkıyor. Gece sıcaklığı ise eksi 7 dereceye çıkacak. 27 Şubat Cumartesi gününe dek Gerede’de kar yağışı beklenmiyor. Bu hafta boyunca özellikle çiftçilerin zirai don konusunda dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca vatandaşların su hatlarını da buzlanmaya karşı korumaları isteniyor.

Cevap bırakın