‘’ Yine Gazişehir Yine Hüsran’’

Fahri GÜNDÜZ

27 Kasım 2018
Fahri GÜNDÜZ

İçeride kaybedilen Denizlispor maçından sonra iki haftalık milli takım arası Gazişehir maçı için takımımızın hem mental, hem fiziksel toparlanma açısından iyi gelir diye düşündük.

İshak,ve Yusuf Emre cezalı olması orta saha kurgumuzda değişikliklerle maça başladık.

Gazişehir takımı Hoca değişikliği ile toparlanma sürecine girmiş Gökhan Alsan’ nın ve Del Vale nin form grafiği rakibin hücumdaki etkinliğini artırmış.

Takımımız maça başladığında gördük ki orta sahada Burak,ve Bendley, bir birine yakın Umut  biraz daha önlerinde Guido’nun yerine Mustafa, başladı.

Arkada ,rakibe topu vermiş orta sahada bekleyerek oyuna başladık.(Umutla oynarsan saten önde baskı yapamazsın)

Maç başlayıp dakikalar geçtikçe Gazişehir çok dengeli sahaya yayılımı ve önde baskı ile başladığını gördük. Orta sahada oyunu ele aldılar ve bizim yapmak istediğimizi ,ama yapamadığımızı Gazişehir yaparak, Del Vale ve Oğulcan kenarlardan merkezden  Gökhan,Raydel’e  bütün hücum opsiyonlarını deneyerek ve bularak 5 tane yüz de yüz gol pozisyonu yaratarak ve devamında kullandığımız korner dönüşünde kalemize yediğimiz kontra atakta ( Bu seviyede hedefe giden takımda bu kadar  zayıf  pozisyon almaktan dolayı)İlk yarıyı 1-0 mağlup kapadık.

 ( Hocamızın hamlesi ne olur derken ilk yarı orta sahayı geçememişken ayağına top değmemiş Özgürcan’nın yerine Etuhundi girdi.)

Takımımın biraz daha öne çıktığını önde Etoundi nin yanına Bendley’ in yaklaştığı (O da Bendley’ in baskıyı yapa bilen tempoya uygun olması ) Biraz daha önde oynama isteği bizi ileride kalabalık gösterse de (Organize olmakta çok uzak oynadık)

Bu kez Gazişehir’ in topu geride bize bıraktığı ve Raydel’ in yerine Seıfedin, Jeferson nun yerine Kerim Avcıyı alarak istediği alanları bulup farkı artıracak pozisyonları bulup yüreklerimizi ağzımıza getirdi .

Biz  yine üretmekte zorlanırken rakibin verdiği faul ve kornerlerden Melih, Etohundi nin kafa vuruşunda faydalanamadık. Maçın geneline baktığımızda Gazişehirin ne yaptığını bilen sakin hücumda doğru koşular yapan ,orta sahada doğru pozisyon alan takımımızın etkili çıkışlarını başlamadan bitiren Segbefıa,ve jeferson,la teke tekli olduğumuz hızlı hücumlarımız  Mustafa ve Melih’e alan ve zaman bırakmayan çok iyi çalışmış bir Gazişehir seyrettik, 2 haftalık aranın bize çok fayda sağlamadığını gördük.

 

13 Haftaya kadar ilk 2 içersinde getirdiğimiz ligi bu hafta itibariyle kaybetsek de Gençlerbirliği de kaybediyor.

Ama Sezon başında beri söylediğimiz şu. İyi takımız kadro kalitesi olarak, ama kazandığımız maçlarda da söylemiştik oyunu hiçbir zaman kontrol edemiyoruz kalecimiz büyük avantaj, kaliteli oyuncularımızın güçlü taraflarını kullanamıyoruz.

ÖRNEKLER

Diara,serbest vuruşlarda çok etkili olmasına rağmen,bu oyuncu serbest vuruşlarda bulamadık ve göremedik.(Organizasyon yok)

Uğur Bu ligin en etkili hücum sağ beki ama hala onun kulana bileceğimiz alanı yaratamıyoruz .

Özgürcan Bundan önceki senelerde attığı goller bakacak olursak hep kanat dan gelen ortalara gol yapmış,niye kenar oyuncularımızı her pozisyonda  defansın arkasına koşturuyoruz .Beklerin oyuna girmiyorsa ve giremiyorsa ,sete dön kenarları genişlet ,ve kenar hücuma dön  o zaman istersen çift forvet oynat.

Etohundi 3 ay oldu hala istenilen seviyeye gelmedi.

Guido 2 senedir 1 maç var 3 maç yok 3 antrenman var 2 antrenman yok. Hala antrenman ve maç disiplininde sıkıntı var, devamlılığı sağlaması lazım.

Mustafa Durak çok iyi oynarken bir anda kenara alınması duygusal yönü biraz fazla bir futbolcu acilen kazanılması lazım iyi bir Mustafa bu takımın %25 dir.

Melih ‘e geçmiş olsun dileklerimi belirtirken en kısa zamanda sahalara dönmesi temennimizdir.

Biz Bu ligin en iyi takımıyız bunu da çok iyide biliyoruz Cumartesi günü hep birlikte kenetlenirsek sahadan 3 puanla ayrılır yeni bir başlangıç yaparız

ADS maçında tüm takıma başarılar dilerim   

  

 

2811 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.21799683570862