banner221

ÜLKE GENELİNDE DE BAFRA’DA DA SORUN AYNI

Türkiye genelinde, hava kirliliğine bağlı olarak oluşan sorunlar yaşamı olumsuz etkiliyor.

ÜLKE GENELİNDE DE BAFRA’DA DA SORUN AYNI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Ulusal Hava Kalitesi İzleme İstasyonları verilerine göre, ülkede bazı illerde hava kirliliği sınır değerlerinin aşıldığı ve hava kalitesinin 'sağlıksız' düzeyin bir alt kademesi olan 'hassas'ta seyrettiği bildirildi.

BAFRA’DA DA SORUN AYNI

Samsun’un Bafra ilçesinde de vatandaşlar özellikle akşam saatlerinde hava kirliliğinden şikayet ediyor. Akşam sokak aralarında nefes almanın güçlüğünü belirten vatandaşlar sobanın kullanıldığı alanlarda bu durumun daha da arttığını belirtiyor. 

10 YILDA 160 BİN KİŞİ

İngiltere'de bir kalp vakfının yaptığı araştırmada, hava kirliliğinin hayati boyutuna dikkat çekilerek, ''10 yılda 160 bin kişi hava kirliliğine bağlı sebeplerden hayatını kaybedecek'' açıklamasında bulunuldu.

HAVA KİRLİLİĞİNDE LİDER ÜLKE BANGLADEŞ
Dünya genelinde hava kalitesi en kötü durumda olan şehirlerarasında Hindistan'ın başkenti Delhi yer alıyor. Delhi'yi Bangladeş'in başkenti Dakka, Afganistan'in başkenti Kabil ve Bahreyn'in başkenti Manama takip ediyor.

Ülke bazında bakıldığında ise dünyanın havası en kirli ülkesi Bangladeş. Bangladeş'i Pakistan ve Hindistan takip ediyor.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferdi Korkmaz
Ferdi Korkmaz - 4 yıl Önce

Ağaçlar kesilmeye devam etsin işte ne kadar güzel kirli havayi düzeltecek bir agacimiz olmayacak dimi ev yapılacak kes okul yapılacak kes plaj yapılacak kes abi ağaç olmayan yerlerde yapılsın veya fidan dikimleri cogaltilsin.

SIRADAKİ HABER