Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, koronavirüs (COVID-19) salgınına ilişkin bir açıklama yaptı.

İlçe genelinde dezenfekte çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, vatandaşlara uyarılarda bulunarak duyarlılık mesajı verdi.

Başkan Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Değerli Silivrili hemşehrilerim; Hepimizin bildiği üzere, tüm dünya korona virüs salgınıyla karşı karşıyadır. Ülkemizde de görülen bu salgın hastalığın ciddiyetini iyi anlamalıyız. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu başta olmak üzere resmi makamların uyarılarına dikkat etmeliyiz. Virüsün yayılmasını önleyecek ve bu mücadeleye en büyük katkıyı sunacak olan bizleriz. Devletimizin aldığı önleyici tedbirlere destek olmak hepimizin görevidir. Silivri Belediyesi olarak, herhangi bir vakanın tespit edilmediği günlerde ön hazırlığımızı yaparak gerekli tedbirleri aldık. Hijyen konusunun önemine binaen, 9 Mart tarihinden itibaren, belediyemizin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurular yaptık. İlçe genelini kapsamak suretiyle dezenfekte çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın hizmet aldığı tüm kamu kurum ve kuruluşlar, ibadethaneler, sosyal alanlar, çocuk oyun parkları, mahalle muhtarlıkları, bankalar, eğitim kurumları, eczaneler, taksiler, minibüsler, Silivri Birlik Otobüsleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet kurumları, duraklar, çöp konteynırları ve daha birçok alanda dezenfektasyon işlemi gerçekleştirilmiştir. Kıymetli hemşehrilerim; İlçemizin bütününü kapsayan bir seferberlik halindeyiz. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına tüm gayretleri gösterdiğimizi bilmenizi isterim. Zor günlerden geçtiğimiz aşikârdır. Bu zorlukları yine el birliği ile atlatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Korkmayalım, telaş yapmayalım ama lütfen uyarıları dikkate alalım. Bana bir şey olmaz demeyelim. Bana virüs bulaşmaz demeyelim. Hiçbir şey yokmuş gibi davranmayalım. 14 Kuralını harfiyen yerine getirelim. Özellikle el hijyenimize özen gösterelim. Ailemizle ve arkadaşlarımızla mesafeli iletişim kuralım. Mecbur kalmadığımız sürece dışarı çıkmayalım. Çok şükür ki ilçemizde korona virüs vakasına rastlanmamış, bu yönde bir bilgi gelmemiştir. Ancak bu durum, hiç olmayacak anlamı taşımamalıdır.Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 359 vatandaşımızda vaka tespit edilmiş, 4 vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetmiştir. Hastalarımıza şifa, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Çok kıymetli Silivrili hemşehrilerim; Bakanlığımız, bilim insanları, akademisyenler, sağlık çalışanları, top yekûn herkes Türk milleti için seferber olmuş durumdadır. Hep birlikte el ele vererek, bu zor süreci de atlatacağımızı ifade ediyor, tüm vatandaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla!”


 

Editör: TE Bilişim