Sayın Özcan her hafta kucağımıza gündemi bırakıyor, oralı olmamak imkânsız çünkü yeri geliyor ulusal medya kayıtsız kalmıyor.

Geçen hafta Ayı heykeli gündemdeydi bu hafta eski başkana uzattığı zeytin dalı…

Tanju Özcan halefi Alaaddin Yılmaz ile küslüğü bitirmek, eski başkanın görüş ve tecrübelerinden yararlanmak istediğini söyledi.

Birkaç defa belediyeye çağırmasına rağmen gelmemiş, istemiş ki kapıyı kapatalım herşeyi masaya yatıralım. Varsa yanlışlarımı hatalarımı bana söylesin…

Özcan önceki başkanlarla fikir alış verişinde bulunup danışıyormuş, bunlar çok güzel hareketler fakat daha eski başkanlardan istifadesi ancak sohbet olur, çünkü biri 17 yıl diğeri 22 yıl öncesinin başkanı, Bolu için iddiaları olsa bu süreçte aday yada aday adayı olarak sahaya çıkarlardı, çıkmadılar.

Alaaddin bey davet edilmesine rağmen neden gitmemiş anlayamadım, seçimin ardından kendisine sanki yolsuzluk hırsızlık ithamında mı bulunulmuş? Bankamatik memuru doldurdu belediyeye mi denilmiş? Belediyeyi borç batağına sürükledi deyip rakamlar mı verilmiş? İyi bir belediye başkanı örneği değil mi denilmiş, personeli tarafından kandırılan biri mi denilmiş?

Hem küslük de nerden çıktı, seçim öncesi partisiyle vermediği pozları beraber verdiler, neşeli fotoğrafları Bolu basınını süslüyordu, yoksa seçimin ardından yukarıdaki ithamlar mı kullanıldı da küslük oluştu?

Seçim çalışmalarında bir değil iki değil üç cadde alternatifi ile Alaaddin beye giderek isim tercihini kendisine bırakacağını söylemişti, sonrasında aralarının serin olduğu Ak parti meclis üyelerinin de desteğiyle rafa kaldırması hiç de zor olmadı .

Büyük emek verdiği Karadere tünelini açarlarken bırakın davet etmeyi programda ismi bir kez bile anılmadı, Türk siyaseti maalesef böyle vefasız olduğu müddetçe ne rakip nede kendi parti ileri gelenleri tecrübesini paylaşmaz.

Siyasetçilik bir yere kadar, karşınızda kırılabilecek kalp taşıyan bir insan olduğunu unutmamak lazım.

Meclis toplantılarında Alaaddin beyi gündeme getirerek Ak Parti gurubunu sıkıştıran Sayın Özcan'ın bu davet ile ne yapmak istediğini anlamak zor değil.

2023 seçimlerinde araları düzelmiş Alaaddin başkandansa araları açık rakip parti daha evladır sonuçta.

Başkan sonraki seçimleri kazanabilecek her hamleyi şimdiden ustaca yapıyor.

Hasan Perçin

[email protected]