Vergi Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle başladı. Anıtın direklerinin bozuk olması nedeniyle bayrak olmaması kutlamanın gecikmeli başlamasına neden oldu. Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz'ın talimatı ile getirtilen bayrağı 2 Defterdarlık mensubu ellerinde tuttu. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Yalova Defterdar Yardımcısı Mustafa Karadeniz gerçekleştirdi. Karadeniz konuşmasında, " Son yıllarda alınan önlemlere ve kaydedilen aşamalara rağmen kayıt dışı ekonomi ülkemiz açısından halen önemli sorun alanlarından birisi olmaya devam etmektedir. Kayıt dışı ekonomisini azaltılması orta ve uzun dönemde istikrar, gelir dağılımı ve istihdam gibi bir çok ekonomik unsurun iyileştirilmesine verimlilik düzeyi ve rekabet gücünün yükselmesine ayrıca kamu gelirlerinin artmasına katkıda bulunmaktadır. Bu itibarla vergi kanunları ile belirlenen görev ve sorumluluklarına duyarlılıklarından dolayı vergisini zamanında ve doğru bir şekilde ödeyerek yarınlarımıza sahip çıkan tüm mükelleflerimize, meslek odalarımıza ve her konuda sabır ve özveriyle en iyi şekilde hizmet sunan teşkilatımız personeline şükranlarımı sunarım" dedi. 

Cebiroğlu, "Mutlu ve Huzurlu Yaşamanın Bedeli Var"

Burada ki törenin ardından Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz ve beraberindekiler Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Vali Cebiroğlu'na günün anısına çiçek sunan Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz ildeki durumla ilgili de bilgiler verdi. Yalova'nın devletten aldığının neredeyse tamamını geri ödeyebilen bir kaç ilden birisi olduğunu dile getirdi. Yalova'da tahakkuk eden 670 milyon TL vergi olduğunu belirten Defterdar Vekili Yılmaz, "Elbette tahakkuk eden verginin tamamı tahsil edilememektedir. Yalova devletten aldığının büyük bölümünü geriye ödüyor. Yalova harcadığının %96'lık bölümünü halkın ödediği vergilerle devlete geri vermektedir" dedi.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise vergi mekanizmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmenin bir bedeli var. O bedelde ödediğimiz vergilerdir. Bu vergiler ülkemizin her yerine hizmet olarak, yatırım olarak geri dönmektedir" şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim