Afganistan'da dev inşaat projelerini yürüten Ak Parti Yalova Milletvekili aday adayı ve Türk işadamı Mimar Bayram Ali Yılmaz YTSO Başkanı Tahsin Becan'ı makamında ziyaret ederek Afganistan'da yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Afganistan'da ki önemli yatırımcıların Türkiye'de yatırım imkanları aradıklarını dile getiren Yılmaz bu yatırımcıların Yalova'ya çekilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi. Afganistan Ticaret Odaları Birliği Başkanı'nın da Yalova'ya gelmek ve burada ki yatırım imkanlarını yerinde incelemek istediğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin Afganistan'da ki bu kurumla eş düzeydeki kurumu konumundaki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kanalı ile yapılacak bir davetle Yalova'da bir toplantı tertiplenebileceğinin altını çizdi. 

Yalova'nın ekonomik hayatının canlanmasında yabancı yatırımcıların bölgeye çekilebilmesinin önemine de vurgu yapan Yılmaz, "Yatırım alanlarını ilimizin hassasiyetlerine göre belirleyerek Afganlı önemli yatırımcıları ilimize davet ederek ilimizin potansiyellerini onlara anlatabiliriz. Yalova'ya yapılacak önemli ölçekli yatırımlarla ilimizde istihdam alanları oluşturulabileceği gibi önemli ekonomik girdiler de sağlamak mümkün" diye konuştu.

YTSO Başkanı Tahsin Becan'da Yalova'ya yabancı yatırımcıların çekilmesi ve Yalovalı yatırımcılarla işbirliği imkanlarının oluşturulmasını önemsediklerini vurguladı. Becan bu konuyla ilgili detaylı bir görüşmenin yapılabileceğini de dile getirdi. Becan Ak Parti Yalova Milletvekili aday adayı Bayram Ali Yılmaz'ın ziyaretinden duyduğu öneminde altını çizerek Yılmaz'a başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim