Silivri’deki tüm mahalleleri muhtarlar ile birlikte gezerek ihtiyaçları yerinde değerlendiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu kapsamda dün Fenerköy’deydi. Muhtar Muharrem Eren’den bilgiler alarak incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, sorunların çözümü noktasında ilgili müdürlere talimat verdi. Başkan Yılmaz’ın ziyaretine belediye meclis üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz, Sultan Aşkın ve Sefer Ölçer ile muhtarlar eşlik etti.    

İlk olarak muhtarlık binası yanında vatandaşlarla buluşan Başkan Yılmaz, Fenerköy’ün ihtiyaçlarının giderileceğini ifade etti. Silivri’yi bütüncül bir hizmet anlayışı ile yönetme vurgusunu burada da yineleyen Yılmaz, “Muhtarımıza iletilen tüm talepleri dikkate alıyoruz. En kısa sürede başlayacağız.” diye konuştu. Vatandaşların söz alarak sorular yönelttiği Başkan Yılmaz, açıklamalar yaparak hizmet müjdesi verdi. Bazı mahalle sakinlerinin, “Sürekli köylere gelmeniz bizi çok mutlu ediyor. Hizmetleri yapacağınıza inanıyoruz.” şeklinde düşüncelerini aktarmaları üzerine, Başkan Yılmaz, “Silivri sadece merkezden ibaret değil. Fırsat buldukça sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Tüm taleplerinizi muhtarımıza iletebilirsiniz.” ifadesini kullandı.  

      

YENİ MAHALLE EVİ İLE ÇAY EVİ YAPILACAK

Muhtar Muharrem Eren’in yönlendirmeleriyle köyde inceleme yapan Başkan Yılmaz, ihtiyaç bölgelerindeki tespitlerin ardından sorumlu müdürlere talimat verdi.

Okul yanındaki park alanına çay evi yapımı, yeni bir mahalle evi yapımı ve bu alanda peyzaj düzenlemesi, sağlık ocağının durumunun ilgili kuruluşlarla görüşülmesi, muhtarlık binası yanına Atatürk büstü yapımı, cami altındaki boş dükkanların hizmet amaçlı değerlendirilmesi, cami çevresinde bakım onarım çalışmaları, çocuk parkının iyileştirilmesi, düğün salonundaki eksiklerin giderilmesi, tiryol binasının bakım ve onarımıyla ilgili konular öne çıktı.

KÜTÜPHANE VE KONFERANS SALONU YENİLENECEK

Eksiklerin tamamlanması için futbol sahasında inceleme yaptıktan sonra Fenerköy İlk ve Ortaokulu’nu da ziyaret eden Başkan Volkan Yılmaz, burada idarecilerden bilgi aldı. İlçe genelinde okullar arası düzenlenen Mendil Kapmaca Yarışmasında birinci olan öğrencileri tebrik eden Yılmaz, il düzeyindeki yarışmalarda başarılar diledi. Mevcuttaki kütüphane ve konferans salonu eksiklerini yerinde gören Başkan Yılmaz, kapsamlı bir yenilik yapılacağını belirtti. Okulda bulunmayan bilgisayar odasıyla ilgili de uygun yer oluşturulmasını istedi. Başkan Yılmaz, talep konularına ilişkin saha çalışmasını tamamladıktan sonra köyden ayrıldı. 

Editör: TE Bilişim