YILMAZ "ATATÜRK’ÜN DÜŞÜNCELERİNİ BENİMSEMELİYİZ”   

Edirne Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, Atatürk’ün 81. yıldönümünde  derneklerinin Atatürk konusundaki görüşlerini değerlendirdi.

YILMAZ "ATATÜRK’ÜN DÜŞÜNCELERİNİ BENİMSEMELİYİZ”   

Edirne Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, Atatürk’ün 81. yıldönümünde  derneklerinin Atatürk konusundaki görüşlerini değerlendirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Kasım 2019 Pazartesi 06:10
YILMAZ "ATATÜRK’ÜN DÜŞÜNCELERİNİ BENİMSEMELİYİZ”   

Yılmaz, Atatürk’ün gençlere yönelik konuşmalarında iki Mustafa Kemal’in bulunduğunu birisinin  kendisin et kemikten oluşan bir insan olduğunu belirterek”   ‘Yaşam sınırlı  elbet bir gün toprak olacağız. Bunun dışında bir  başka Mustafa Kemal vardır o da sizsiniz’ demiştir. Atamız böylece kendisinin bir düşünce ideolojik bakış olarak ortaya koyuyor. Bununla üreten yaşamayı seven dünyadaki gelişmeleri izleyen çağdaş medeniyet düzeyine çıkmayı amaçlayan, demokrasi ve kardeşliği seven sanata bilime önem veren  bir toplum amaçlamıştır. Atatürk’ü bizler üreten bir düşünce olarak değerlendirmeye çalışıyoruz.   Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimize gelen öğrencilerimize bizler ideoloji aşılamaya çalışmıyoruz.”” Dedi

ÖĞRENCİLER BİR ÇİÇEĞİN YETİŞMESİ GİBİ YETİŞİR    

Dernekte yapılan  toplantıya katılanların  gençlerin kendileri için ne olduğunu belirten Yılmaz” Onlar benim öğrencim mi? Arkadaşım mı, çocuğum mu hangisidir? Konusunu gündeme getirip bu konuda bir forum yaptık. Bizler burada nasıl bir çiçeği yetiştirirken onu yaprağından , dalından çekerek büyütemiyorsunuz. Çiçeğin büyümesi için ışığa, toprak ve güneşe tohum ve gübreye  ihtiyacı oluyor, kendi kendine büyüyor. Biz gençlerimize böyle bakıyoruz.  Biz genlerimize burada  onlara hayattan beklentileriniz nedir diye soruyoruz. Gençlerimiz huzur ve mutluluk içinde yaşamak istiyor. Bu mutluluğun tüm insanlığın mutluluğuna bağlı olduğunun da kabul ediyor. Atamızın dediği gibi, gençlerimiz de kendi yaşamlarında bunu benimsiyorlar. Gençlerimize yaşamdan ne beklediğini sorduğunuzda o kendisini ifade ediyor.” Dedi

GENÇLERİN İSTEKLERİ ATATÜRK İLKELERİ İLE BAĞDAŞIYOR             

Gençlere nasıl yaşamak istediğini sorduğunuzda bunların Atatürk ilkeleriyle bağdaştığının görüldüğünü belirten Yılmaz, “ Atatürk benim sözlerimle bilim çelişirse sizler bilimi seçiniz” diyor. Atatürk daha sonraki yıllarda çağın değişeceğini yıllar önce görmüş. Bir yazarımız Mustafa Kemal ideolojisi vardır fakat doktrini yoktur diyor. Ata’nın doğma olarak kabul edilmemesi gerekir. Biz Tekirdağ’da bir gün önce bir toplantı yaptık. Derneğimizin Türkiye genelinde 111 şubesi bulunuyor. Genel merkezimiz bir karar almış. Birbirine yakın olan şubeler için o yörede yaşayan bir kuşun adının verilmesi kararlaştırılmış. Bizim Trakya’daki gruplara Bölgede  yaşayan bir kuş olan “ Çayka” kuşu adı verildi.Türkiye genelinde 17 bölgeye  böyle bölgelerde yaşayan kuşların adı verildi.  Edirne Kırklareli, Lüleburgaz, Çorlu, Gelibolu şubeleri bu isimle anılacak. Çayka  Bulgaristan’da yaşayan bir kuşun adıymış. Bi toplantıda sorunlarımızı da gündeme getirdik. Şubemizin öğrencilere yapılacak yardımlarda yeterli olamadığımızı belirttik. Bize yardım için 548 öğrenci başvurdu.Yardım bekleyen geçen yıldan kalan öğrencilerimiz de var.Bunlarla başvuru yapanlar 650’ye yaklaşıyor. Yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 166 öğrenciye burs verdik. Biz yardım sayısını arttırmaya çalışıyoruz.yardım seven halkımızın katkılarıyla bunu yapacağız. Biz burada öğrencilerimize sadece burs vermiyoruz. Burada onların yeteneklerini de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Burada öğrencilere eğitim vermiyoruz onlar kendi kendilerini yetiştiriyorlar. Onlara yeteneklerinin ne olduğunu soruyoruz. Bizler insanların belli alanlarda yeteneklerinin olduğu inancındayız. Eğitim sistemimiz bu yeteneklerin ortaya çıkarılmasını engelledi. Biz öğrencilerin yeteneklerini ortaya  çıkmasına katkı yapıyoruz.Eğer  bu konuda yeterli olmuyorsak  Üniversiteden hocalarımızı çağırıyoruz.  Son yıllarda  halkımız arasında Atatürk sevgisi daha da yükseldi. Anıtkabir ziyaretleri de bunu gösteriyor. Biz bu günde o kalabalık arasına giremiyoruz. Daha sonra ziyaretimizi yapacağız. Her alanda insanların giyiminden araçlarındaki yazılara kadar Atatürk sevgisini görüyoruz.Halk Eğitim merkezinde yapılan 10 Kasım törende güzel bir uygulama oldu. Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi  öğrencileri programı hazırlamış. Öğrenciler programda  hangi  kitapları okumalısınız  sorusunu yöneltip  Atatürk’le ilgili kitapların adını verdiler. Bu gösteriyor ki  ülkemizde şekilde Atatürkçülük yerine onun düşüncesini yaymaya yönelik gelişme var bunu olumlu karşılıyorum” dedi.

Fikri Yalın  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.