Büyük Torbalı

Yılın belirli dönemlerinde etkili oluyor

İlçedeki zeytin ağaçlarında yılın belirli dönemlerinde ortaya çıkan halkalı leke hastalığına karşı uyarılar başladı. Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ndeki görevli ziraat mühendisleri halkalı leke hastalığına karşı üreticileri bilgilendirmek amacıyla köylerde toplantı yapmaya başladı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yılın belirli dönemlerinde etkili oluyor
216 Görüntüleme
21 Şubat 2020 - 11:23
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da zeytinlikler en fazla Karakuyu, Çapak, Dağkızılca, Düverlik ve Ortaköy mahallelerinde bulunuyor. Eylül ayının sonuna doğru hasadın başladığı zeytinliklerde bu sene ağaçların cinsinden dolayı az verim alındı. Zeytin üreticilerin yok yılı diye tabir ettikleri son hasat döneminde birçok zeytinlikte verim yüzde yetmişe kadar düştü. Hasadı yapılan zeytinler bu sene rekoltenin düşük olması nedeniyle kıymete bindi. Son hasattan istedikleri oranda zeytinyağı alamayan üreticiler ise yeni hasat sezonunda aynı durum ile karşılaşmamak için ağaçlarını hastalıklara karşı koruyor.
ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ÜRETİCİLERE BİLGİ VERDİ
Torbalı’daki zeytin üreticileri son yılların en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Birçok zeytin üreticisi ağaçlarında zeytin olmadığı için arazilerine hasada dahi gitmezken, ovada gelecek sezon için hazırlıklar şimdiden başladı. Tüm ağaçların ilki olarak kabul edilen ve ömrünün uzunluğu nedeniyle ölümsüz ağaç olarak adlandırılan zeytin ağacı uygun bakım teknikleri uygulandığında yaşamının tüm dönemlerinde verimliliğini sürdürüyor. Bu bakım tekniklerinden en önemlilerinin başında budama geliyor. Zeytin üreticileri yeni sezon da üretim oranlarını arttırmak amacıyla budama işlemine geçtiğimiz haftalarda başladı. Üreticiler araçlarını budama çalışmalarına devam ederken aynı zamanda zeytin ağaçlarındaki hastalıkları da takip ediyor. Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri de zeytin üreticilerini halkalı leke hastalığı hakkında bilgilendirmek amacıyla toplantılar yapmaya başladı.
YILIN BELİRLİ DÖNEMLERİNDE ETKİLİ OLUYOR
Ziraat mühendisleri köylerde yaptıkları toplantılarda belirli aralıklarla etkili olan halkalı leke hastalığının ağaçlara verdiği zararlar hakkında bilgi veriyor. Mühendisler zeytin ağaçlarında halkalı leke hastalığı için göz taşı atılmasını belirterek üreticilerin sorularını yanıtlıyor. Zeytin üreticisi Mustafa Karataş, “Halkalı leke hastalığı zaman zaman zeytin ağaçlarında görülüyor. Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli arkadaşlar halkalı leke hastalığı hakkında sorularımızı yanıtlayarak alternatif ilaçlar hakkında bize fikir verdi. Yeni hasat sezonunda verim kaybının daha az olması için uyarıları dikkate alacağız” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web