Görüş Bildir
Haberler
'Yıldızlı Bere' Suç Delili Sayıldı: Üniversite Öğrencisine 9 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

'Yıldızlı Bere' Suç Delili Sayıldı: Üniversite Öğrencisine 9 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü öğrencisi Furkan Sevim'in evinde bulunan İbrahim Kaypakkaya'nın biyografisini anlatan Ser Verip Sır Vermeyen Bir Yiğit adlı kitap ve üzerinde yıldız olan siyah şapka, suç delili sayıldı. Sevim, 'DHKP-C örgüt üyeliği ve zincirleme örgüt propagandası yapmak' suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezası aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite 3. sınıf öğrencisi olan Sevim, 2018 yılında Eskişehir’de sosyal medya hesabının BİMER/CİMER’e şikayet edilmesi üzerine evi basılarak gözaltına alınmıştı. Ev aramasında el konulan İbrahim Kaypakkaya biyografisini anlatan bir kitap, siyah bir şapka, hapishane komisyonundan görüldü damgasıyla geçen, tutuklu öğrencilerden gelen mektup ve Mahir Çayan’ın SBF konuşmasının çıktısı suç unsuru sayılmıştı.

Dosya istinaf mahkemesinde

Dosya istinaf mahkemesinde

Bianet'en İlknur Karadeniz'in haberine göre, Sevim, 3 Aralık’ta görülen karar duruşmasında silahlı örgüt üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 6 ay, zincirleme örgüt propagandası yapma suçlamasıyla da 2 yıl 3 ay olmak üzere toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Dosya istinaf mahkemesinde.

"Üniversite ayrıca disiplin soruşturması başlattı"

"Üniversite ayrıca disiplin soruşturması başlattı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Furkan Sevim, kararla ilgili şunları söyledi:

“Ülkemizde her gün adaletsizliklerin üzerine bir yenisi daha ekleniyor. Bugün benim yaşadığım da bunlardan yalnıza bir tanesi. Ev baskınında suç unsuru sayılabilecek somut bir şey bulunamayınca ev eşyalarımdan, kitaplarımdan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma içerisinde olmamdan suç yaratıldı. Soruşturmada gizlilik kararı bulunduğu dönemde, Anadolu Üniversitesi de bu soruşturmayı gerekçe göstererek okulda ayrı bir disiplin soruşturması başlattı.”

Öğrenim kredisi kesildi

Öğrenim kredisi kesildi

Furkan Sevim bu süreçte öğrenim kredisinin de kesildiğini anlattı: “Eğitim hayatım devam ederken kredinin ödemesi sözleşmeye aykırı olarak başlatıldı. Hatta ödeyemediğim için faizi geldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
281
66
24
21
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?