Şükrü Andaç

Şükrü Andaç

sukru.andac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yabancıların yoğun ilgi gösterdiği Fenix Center, üç yeni anlaşmaya imza attı. Rezidansı Swissotel Living, lüks marka karmalı Fashion Mall’u Fiba işletecek. Teras kata Mehmet Gürs damga vuracak.

Antalya’da başta Rus ve Avrupalı olmak üzere yabancı yatırımcıların yoğun ilgi göstediği Konyaaltı bölgesinde yükselen Fenix Center projesi, altına attığı imzalar ile hedef büyüttü. Residence-otel alanında “Swissotel”, AVM işletmesinde “Fiba grubu”, en üst kattaki lüks restoranda ise dünyaca ünlü şef “Mehmet Gürs” ile anlaşıldı. İstanbul’da Swissotel’de düzenlenen buluşmada konuşan Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, yaptıkları bu prestijli anlaşmalar sonrası Fenix Center’ı, ve Antalya’yı Akdeniz bölgesininin lükste buluşma noktası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Şehrin en büyük karma projesini hayata geçirdiklerinin bilgisini veren Mavi, 850 milyon TL yatırımla hayata geçen projenin rezidans, alışveriş merkezi ve otelden oluştuğunu belirterek, projede bulunan rezidansların yüzde 80’ini yabancıların satın aldığını, satışların yüzde 95’inin tamamlandığını belirtti.

Yıldızlar karmasıyla Antalya’yı uçuracak

Zengin Ruslar lükse geliyor

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası zengin Rusların dünyada üç farklı istikametinin Antalya, Dubai ve Bodrum olduğunun altını çizen Eyüp Mavi, “Eskiden lüks alışverişleri de Avrupa ve Amerika’dan yapıyorlardı. Şimdi batıya güvenleri kayboldu, ibre Türkiye’ye kaydı. Artık yatırım da, alışveriş de buradan” dedi. Geçmişte Rusların şehre sadece tatil için geldiğini hatırlatan Mavi, şunları kaydetti: “Artık kalıcı olarak geliyorlar. Ve bu da şehirdeki ticari hareketi ciddi anlamda artırdı. Lüks alışverişinde de benzer bir tablo var. Eskiden alışveriş için boş bavullarla Amerika’ya gidilirdi. Artık Ruslar lüks alışverişlerini de Avrupa ve Amerika’dan yapmıyorlar. Alışverişin lüksü de Antalya’ya kaydı. Artık Antalya’da raflar boşalıyor.”

Projeden konut satın alan yabancıların son dönemde ağırlıklı olarak Ruslardan oluştuğunu vurgulayan Mavi, “Fenix Center’da ortalama metrekare fiyatımız 6 bin dolara ulaştı. 280 metrekarelik çatı katındaki penthouse dairede ise metrekare fiyatı 12 bin dolara çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Roof’ta sürpriz şef: ‘Mehmet Gürs’

Fenix Center projesinin roof katında sürpriz bir şefin imzası olacak, o da Mikla ile tanınan dünyaca ünlü şef Mehmet Gürs. Akdeniz esintili bir konsept hazırlayacak olan Mehmet Gürs-Cihan Çetinkaya ikilisi, Türk ve dünya gastronomisinde ses getirecek yeni bir restoran açacak.

Eyüp Mavi, “Fenix Center, Antalya’da yaşayacak ya da tatile gelecek olanlara lüks segmentte tatil anlayışını hissettireceğiz. Projemiz ayrıca alışveriş için gelecek olanlara da dünyanın en iyi perakende firmalarının yanı sıra ve gurme markalarıyla farklı bir konsept sunacak” dedi.

Swissotel-Fiba ile ‘güvenli yatırım’

Antalya’da lüks marka karmasından oluşan 70-80 mağazalı bir AVM tasarladıklarını anlatan Mavi, “Her yıl 7 milyon turistin geçiş güzergahında yer alan AVM’nin işletmesi için Fiba Commercial Properties anlaştık. Biz Fiba’yı bu projede kendimize uygun gördük. Fiba da heyecanlı, biz de heyecanlıyız. AVM’miz “Fashion Mall” konseptinde olacağı için ayın belli günlerinde bünyeye katılan markaların defileleri yapılacak” diye konuştu. Fiba Commercial Properties CEO’su Yurdaer Kahraman, yurtdışındaki deneyimlerinin de etkisiyle Antalya’da hızlı büyüme hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Projedeki rezidansların lüks otel konseptinde işletilmesi için de Accor Grubu bünyesindeki Swissotel Living’le anlaşıldı. Swissotel Genel Müdürü Uğur Talayhan, Swissotel Living markasıyla rezidanslara da otel hizmeti verileceğini, isteyen rezidans sahiplerinin, mülklerini otelin işletmesine vererek, kira bedelinin birkaç katı gelir elde edebileceğini söyledi. Talayhan ayrıca, Accor Grubu’nun Türkiye’de farklı markalarıyla 60, İstanbul’da da 23 otel işlettiğini bildirdi.